Senaste uppdateringen (2019-09-19):

Läckta renderingar avslöjar: Så ser Oneplus 7T Pro ut

Häromdagen släppte Oneplus den första officiella bilden av Oneplus 7T och nu har det även dykt upp läckta renderingar av Oneplus 7T Pro.

Att döma av bilderna blir det inga större synliga förändringar jämfört med föregångaren Oneplus 7 Pro, men det tycks åtminstone bli tal om en ny sensor vid sidan av kameran.

Oneplus 7T Pro
Foto: Onleaks

Dessutom kan det eventuellt bli tal om en mindre ändring av den blå färgen, den kallas nämligen för ”Haze Blue” i stället för ”Nebula Blue” i de läckta specifikationerna. Den andra färgen kallas i sin tur för Frosted Silver.

Trots att de synliga skillnaderna är små beskriver Oneplus det som ”fjärde generationens design”, så vi kan hoppas att det blir fler nyheter än de ovannämnda.


Uppdaterad (2019-09-16):

Oneplus bekräftar lanseringsdatum för 7T-serien

På sedvanligt rappt Oneplus-manér väljer företaget nu att bekräfta de uppgifter som tidigare läckt ut (se längre ned) gällande lanseringsdatum för 7T-serien. I ett pressmeddelande skriver Oneplus att telefonerna kommer att få sin Europapremiär under ett pressevenemang i London den 10 oktober kl 17.00.

Men ännu tidigare än så, den 26 september, kommer Oneplus att hålla separata lanseringsevenemang i Indien och USA där "den första delen" i 7T-serien presenteras. Exakt vad det kryptiska beskedet innebär vet vi inte, men gissningsvis sparar företaget åtminstone Pro-versionen till London-keynoten.

Lanseringen av 7T-serien kommer att livesändas via Youtube, men företaget säljer även denna gång biljetter till de fans som vill uppleva lanseringen på plats.


Uppdaterad (2019-09-15):

Uppgifter: Lanseras 10 oktober

Enligt den indiska sajten Compareraja kommer Oneplus 7T och Oneplus 7T Pro att lanseras den 10 oktober och finnas ute i butikerna den 15 oktober. Bakom uppgifterna står Steve Hemmerstoffer på välkända Onleaks, vilket gör att de får anses som trovärdiga.

De nya mobiltelefonerna sägs vara utrustade med Snapdragon 855 Plus, Adeno 640 och amoled-skärmar på 90 Hz. Medan Oneplus 7T får en skärm på 6,55 tum (2400 x 1080 pixlar) får Oneplus 7T Pro en skärm på 6,65 tum (3100 x 1440 pixlar). I övrigt erbjuds 8 gigabyte arbetsminne och 128/256 gigabyte lagringsutrymme.

Oneplus 7T

Foto: OnleaksSå här väntas Oneplus 7T se ut.

Vad gäller kamerorna är den stora nyheten en ny ultravidvinkelkamera på 16 megapixlar, detta vid sidan av en vanlig kamera på 48 megapixlar och en telefotokamera på 8 respektive 12 megapixlar. Den främre kameran har i sin tur 16 megapixlar.

Läs också! Efter mobilsuccén – nu ska Oneplus börja bygga smart-tv

Priserna tros hamna i nivå med föregångarna Oneplus 7 och Oneplus 7 Pro, men de exakta summorna får vi lov att återkomma till.


Tidigare (2019-08-25):

Första ryktena om Oneplus 7T

Oneplus väntas som vanligt släppa en ny T-version av sin telefon någon gång under hösten. Telefonen kan komma med ett nytt cirkelformat kamerasystem på baksidan, detta enligt läckta uppgifter från Onleaks och Pricebaba.

Om de läckta renderingarna visar sig stämma överens med sanningen kommer Oneplus 7T få tre kameror på baksidan, placerade inuti en cirkel med blixt undertill. Den tredje kameran som tillkommit här, utöver de två vanliga, kan röra sig om en extra vidvinklig kamera.

OnePlus 7 Pro (8GB RAM) 256GB Pris vid test: 8363 kr.

Bästa pris just nu: 7980 kr