Uppdatering (2019-10-03):

Intresset för Nintendos nya mobilspel Mario Kart Tour är rekordhögt, rapporterar analysföretaget Sensor Tower.

Under första veckan efter lanseringen laddades Mario Kart Tour ner 90 miljoner gånger, varav 53,3 miljoner gånger för Android och 36,5 miljoner gånger för IOS och Ipad OS.

Som jämförelse laddades Animal Crossing: Pocket Camp ner 14,3 miljoner gånger under sin lanseringsvecka, medan Super Mario Run laddades ner 13 miljoner gånger. Dessa båda titlar har emellertid dragit in mer pengar än Mario Kart Tour, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det går hyfsat att spela det sistnämnda spelet utan att öppna plånboken.

Mario Kart Tour

Intresset för Mario Kart Tour är allra störst i USA, följt av Brasilien och Mexiko. Sett till intäkterna är USA den största marknaden, följt av Japan och Frankrike.

Uppdatering (2019-09-25):

Mario Kart Tour har släppts till IOS och Android

Nintendo har nu släppt Mario Kart Tour. Servrarna öppnade i dag klockan 10 svensk tid, och anstormningen av spelare verkar vara stor. När vi testar möts vi nämligen först av ett fel och ett meddelande om att spelare kommer släppas in i den ordning de försökte logga in. En kvart senare fungerar det.

Medan du väntar kan du skaffa ett Nintendo-konto om du inte har ett, eftersom det krävs för att spela.

Mario Kart Tour har till att börja med en bana baserad på New York, med fler banor framöver. Du styr genom att svepa i sidled på skärmen och använder vapen genom att trycka.

Redan i januari 2018 avslöjade Nintendo att Mario Kart Tour, en mobilversion av det populära racingspelet för Nintendos konsoler, var under utveckling. I början av året meddelade företaget att utvecklingen hade dragit ut på tiden, men nu är spelet till slut färdigt.