Det var i januari som Irobot meddelade att de jobbar på sin första robotgräsklippare, Terra. Till skillnad från andra självgående gräsklippare, som vanligen använder sig av en tråd för att avgränsa var roboten klipper, ska Terra använda sig av trådlösa sändare som placeras ut i gräsmattan.

Sedan dess har det varit tyst, men nu har lite nya uppgifter inkommit. The Verge rapporterar att officiella FCC-dokument (USA:s myndighet för etermedier) visar på att robotgräsklipparen kommer behöva ha sikt till samtliga tre sändare för att fungera optimalt.

Sändarna behöver även installeras professionellt, något som ska ingå i köpet tillsammans med en övnings-session.

Användaren kommer nämligen behöva köra robotgräsklipparen manuellt den första gången, med en tillhörande app för att lära den vart gränserna för gräsmattan går. Appen kan även användas för att bestämma klipplängden för gräset och bestämma klippschema.

Terra samlar inte på sig det klippta gräset utan gör – likt andra robotgräsklippare – om det till komposttäckning. Robotens klippare är designade för att inte skadas av stenar eller liknande genom att bladen studsar tillbaka om de stöter mot något alldeles för hårt. Den har även stötdämpare framtill.

Enligt Techcrunch ska robotgräsklipparen även gå att köra med en tillhörande bluetooth-kontroll som förvaras i toppen av gräsklipparen.

Terra är designad för att vara vädertålig och vistas utomhus även när den inte är aktiv, men bör tas in under vintern tillsammans med de tre sändarna. Batteriet ska räcka för en timmes klippning. Laddningstiden är sedan två timmar.

Terra är planerad att släppas under 2020. Pris är än så länge okänt, men du kan läsa mer om produkten här.