Senaste uppdateringen (2019-12-11):

Kan lanseras 18 februari

Enligt den pålitlige läckaren Ice Universe kommer Samsung att lansera den nya flaggskeppsmobilen Galaxy S11 på ett event i San Francisco den 18 februari, vilket är i linje med tidigare rykten.

Utöver en kamera på hela 108 megapixlar och med 5x optisk zoom sägs det bli tal om ett rejält batteri på 4 500 milliamperetimmar.

I sammanhanget kan nämnas att det även ryktas om att Samsung kommer att presentera den vikbara mobilen Galaxy Fold 2 på samma event, åtminstone om vi får lov att tro Mspoweruser.

Fler detaljer om Samsung Galaxy S11 kommer troligtvis att läcka ut under den närmaste tiden.


Uppdatering (2019-12-09):

Läckta bilder

Lanseringen av Galaxy S11 närmar sig med stormsteg. Senaste nytt är att vi har fått se ett par minst sagt suddiga bilder på Twitter som sägs föreställa Samsungs kommande flaggskeppsmobil.

Trots den låga kvaliteten tycks bilderna styrka tidigare uppgifter om hur kamerorna på baksidan ska vara placerade. Vill du veta mer om kamerorna är det bara att bläddra ner till vår föregående rapportering.

I övrigt avslöjar bilderna inget anmärkningsvärt, men själva publiceringen antyder att vi kan räkna med en relativt snar lansering.


Uppdatering (2019-12-06):

Ett kameramonster?

Tidiga renderingar av Samsungs Galaxy S11 visade en stor bula på baksidan som inrymmer kameran. Enligt Bloomberg kommer Samsungs 2020-flaggskeppstelefon att utrustas med en 108-megapixelsensor med vidvinkellins och 5x optisk zoom.

S11 ska dessutom kunna spela in video i 8k. Samsung planerar enligt uppgift att använda samma 108-megapixelsensor med 5x zoom i sin andra kommande Galaxy Fold. Enligt Bloomberg ska den presenteras under ett event i februari.

Galaxy S11-rendering
Foto: Onleaks / 91MobilesEn rendering som kan föreställa Samsungs kommande Galaxy S11.

Samsungs 108-megapixelsensor används redan i Xiaomis Mi Note 10 och kommer även att sitta i Mi Mix Alpha. Samsung satsar mycket på sin teknik genom att använda sensorn i sina kommande flaggskeppsmodeller, som har använt samma 12-megapixelsensorer sedan 2016 års Galaxy S7.

Återigen, megapixlar är inte allt. Vi har sett åtskilliga telefoner utrustade med fler megapixel än vi orkar räkna som inte tagit särskilt bra bilder, men den här är vi faktiskt riktigt spända inför.


Uppdatering (2019-11-29):

Specialsensor för nattfoto

Ett nytt registrerat varumärke från Samsung tyder på att Galaxy S11 kan komma att utrustas med en “Bright Night Sensor” rapporterar Letsgodigital via Androidcentral.

Mer information än så ger tyvärr inte varumärkesregistreringen om vad en "Bright Night Sensor" innebär.

Eftersom tidigare renderingar av Samsung Galaxy S11 vittnar om att mobilen kan ha så många som fem kamera-sensorer är det möjligt att en av dessa är särskilt anpassad för fotografering nattetid. 


Uppdatering (2019-11-24):

Trendig kamerarektangel

Även Samsung kan snart sälla sig till skaran av mobiler som placerar sina kameror på baksidan i en rektangel. Renderingar av en påstådd Galaxy S11 har läckts av Onleaks, som sedan publicerats av 91mobiles.

Renderingarna visar en rejäl rektangel på mobilens baksidan som huserar flera kameror samt en blixt, en design som många tillverkare använder sig av idag.

Det är dock värt att påpeka att det här alltså inte rör sig om läckta bilder från Samsung, utan renderingar baserade på rykten om den kommande Galaxy S11. Onleaks har dock haft korrekta gissningar många gånger förut och tidigt visat bilder på Samsung Galaxy Note 10, Iphone 11 och flera andra telefonmodeller, som sedan visat sig vara korrekta.


Uppdatering (2019-11-21):

120 hertz

Vi har tidigare rapporterar om rykten att Galaxy S11 ska bestyckas med en dubbelt så snabb skärm, med 120 hertz uppdateringsfrekvens istället för normala 60. Nu har kända läckaren Ice Universe släppt nya uppgifter som stärker det påståendet, skriver MS Poweruser.

Galaxy S11
Inställningar för 120 hertz.

Uppgifterna kommer från betaversionen av Samsungs One UI 2 för Note 9, där en dold inställning har hittats som låter använder välja mellan 60 och 120 hertz.

Eftersom Note 9 inte har 120-hertzskärm gäller inställningen så klart inte den enheten, och enligt Ice Universe handlar det om att Samsung förbereder sig inför lanseringen av S11.

Hittills har bara Asus och Razer släppt mobiler med 120-hertzskärmar, medan bland annat Apple har valt att bara använda snabbare uppdatering i Ipad Pro. Att användaren kommer kunna välja frekvens är en god nyhet eftersom högre frekvens innebär högre strömförbrukning.


Uppdatering (2019-11-11):

Stora skärmar

Vanligtvis välunderrättade läckaren Evan Blass skriver på Twitter att Galaxy S11 kommer få tre olika skärmstorlekar och totalt fem olika modeller.

Den minsta skärmen, i Galaxy S11e, blir 6,2 eller 6,4 tum stor och får avrundade kanter precis som storasyskonen, enligt Evan Blass. Borta är den lite mindre och platta skärmen på Galaxy S10e.

De större modellerna får skärmar på 6,7 respektive 6,9 tum, enligt rapporten. Det är också större än Galaxy S10-modellerna med sina 6,4 respektive 6,75 tum.

Enligt Evan Blass kommer S11 och S11e kunna köpas med 5g, men S11 Plus får bara en lte-modell. Varför den största och dyraste modellen inte skulle få 5g framgår inte av ryktet.

Ett annat rykte från Twitter-kontot Ice Universe påstår samtidigt att Galaxy S11 kommer få ett betydligt större batteri än föregångaren. Galaxy S11e sägs få 4 000 milliamperetimmar, mot 3 100 i Galaxy S10e. Galaxy S11 Plus ska få ett batteri på hela 5 000 milliamperetimmar. De större batterierna sägs behövas för att driva 5g och en ny skärm med 120 hertz uppdateringsfrekvens.


Uppdatering (2019-11-04):

Många pixlar

I augusti visade Samsung upp en ny kameramodul för mobiler kallad Isocell Bright HMX. Med 0,8 mikrometer stora pixlar rymmer den hela 108 miljoner stycken, och kan växla mellan att använda alla pixlarna separat eller gruppera dem för att samla in mer ljus och skapa 27 megapixel stora bilder istället.

Kameran kommer bland annat sitta i Xiaomis Mi CC9 Pro, och nu rapporterar Wccftech att den även kan hamna i Galaxy S11.

Samsung Isocell Bright HMX

Uppgifterna kommer från läckaren Ice_universe, och ska enligt ryktet vara en specialversion framtagen speciellt för den nya flaggskeppsmodellen. Beslutet om kameran kan baseras på hur bra kameran står sig i Xiaomis telefon.


Uppdatering (2019-09-02):

Första detaljerna

Enligt My Smart Price kommer Samsung lansera Galaxy S11, nästa modell i företagets slaggskeppsserie, att släppas under första kvartalet 2020.

Sajtens anonyma källor påstår att telefonen har kodnamn ”Picasso” och har delat med sig av åtminstone tre modellbeteckningar: SM-G981, SM-G986 och SM-G988. Alla tre påstås också ha 5g-modem.

Några andra konkreta påståenden om telefonen har My Smart Price inte, men upprepar tidigare rykten om att företaget planerar att byta från kameror med 12 megapixlar till nya Isocell-kameror med 48 och 64 (eller kanske rentav 108?) megapixlar.

Samsung Galaxy S10 SM-G973F 128GB Pris vid test: 7790 kr.

Bästa pris just nu: 7290 kr