Facebook kan snart komma att gömma antalet gilla-markeringar som syns på inlägg i nyhetsflödet. Detta enligt en upptäckt av ingenjören Jane Manchun Wong som visar på att Facebook arbetar med en prototyp för att gömma antalet likes, eller gilla-markeringar, i sin Android-app.

Missa inte: Facebook varnade anställda för säkerhetsbrist - men inte allmänheten 

Facebook har själva bekräftat uppgifterna för Techcrunch och säger att de överväger att göra så att det inte längre går att se det exakta antalet gilla-markeringar som ett inlägg får.

Argumentet för att ta bort antalet gilla-markeringar från inlägg har sitt stöd i en tanke om att skydda användare från negativa känslor som otillräcklighet och avundsjuka. Något som i längden kan leda till en ängslighet som gör att användare inte längre vågar publicera inlägg på sociala medier.

Facebook-ägda Instagram håller redan på att testa en liknande funktion i sju länder, Kanada, Brasilien, Australien, Nya Zeeland, Italien, Irland och Japan. Då visas bara ett fåtal namn av gemensamma vänner som gillat en bild. Inläggets författare kan fortfarande se det totala antalet gilla-markeringar.

När och om Facebook kommer testa funktionen på bred basis är än så länge okänt.