Med hjälp av den nya appen Zao är det möjligt att byta ut ansiktet på kändisar som Leonardo DiCaprio och Marilyn Monroe mot sitt eget, sedan kan man dela med sig av klippet till vänner och kollegor.

Appen laddades upp på kinesiska App Store i fredags och har redan blivit den mest nerladdade appen i landet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Nu varnar emellertid juridiska experter för att Zao hotar den personliga integriteten, detta då utvecklarna anser sig ha upphovsrätten till bilderna och klippen som skapas. Enligt användarvillkoren förbehåller man sig även rätten att sälja bilderna vidare till tredje part.

Problematiken känns igen från Faceapp – en app som på liknande sätt kunde "avslöja" hur vi skulle se ut som gamla. Faceapp gjorde nyligen braksuccé under några sommarveckor, och då även i Sverige. De ryska utvecklarna kritiserades emellertid för sin vaga sekretesspolicy och appens popularitet dalade snabbt.

Efter kritiken har utvecklarna av Zao nu lovat att skriva om användarvillkoren och inte spara bilder och klipp som användarna raderat från sina enheter.