I samband med den pågående IFA-mässan i Berlin har vi fått se nya smarta lampor i Philips Hue-serien, däribland filamentljuskällor.

Filamentljuskällorna kombinerar smart led-belysning med designen från klassiska lampor och styrs med hjälp av Philips Hue Bluetooth-appen. Du kan välja mellan tre olika varianter, närmare bestämt A60 för 199 kronor, ST64 tube för 249 kronor och G93 globe för 299 kronor.

Utöver filamentljuskällorna har vi även fått se Philips Hue Smart plug som låter dig styra vilken lampa som helst med ditt Philips Hue-system, samt Philips Hue Smart button som låter dig styra dina smarta lampor med ett knapptryck och anpassa dem efter dina behov. Dessutom har den bärbara Philips Hue Go-lampan uppdaterats med extra Bluetooth-kapacitet och förbättrad batteritid.

Priset för Philips Hue Smart plug ligger på 299 kronor, medan den nya Philips Hue Go-lampan kostar 799 kronor.

– Vi strävar efter att göra smart belysning mer tillgänglig och vill ge människor fler valmöjligheter gällande anslutning, styrning, atmosfär och estetik när det kommer till belysning, säger Jasper Vervoort på Signify i ett pressmeddelande.