Apple är på väg att släppa IOS 13 som bland annat innehåller nya tydligare varningar när appar använder din plats. Om du har gett en app tillstånd att se din plats i bakgrunden får du senare upp en påminnelse om det som visar vilka platser appen har spårat dig på, och du kan då välja att begränsa tillståndet till enbart när appen är öppen. Du kan också välja att ge en app tillgång till din plats bara en gång.

Android 10 som släpptes 3 september har också fått möjligheten att ge appar tillgång till din plats antingen hela tiden eller bara när du använder dem.

På grund av de här ändringarna har Facebook nu publicerat ett blogginlägg där företaget försöker förklara varför du ska ge företagets appar tillgång till din plats hela tiden.

Företaget skriver att spårningen används för att hjälpa funktioner som incheckning, att planera event, Find Wi-Fi och Nearby Friends. Ja och så påpekar Facebook att det ”gör reklam bättre”.