Precis som tidigare testade Ring Door View Cam, Ring Doorbell Pro och Nest Hello är Arlo Audio Doorbell en digital dörrklocka som gör att man kan kommunicera med de personer som kommer och ringer på, vare sig man själv är hemma eller inte. Men till skillnad mot dessa förmedlar Arlo Audio Doorbell bara ljud och inte video, i alla fall inte på egen hand. Dessutom är den inte fristående, utan behöver en Arlo basstation installerad för att fungera.

Betyg 3 av 5

Omdöme

För den som redan har ett Arlo-system med basstation och kamera är Arlo Audio Doorbell och Arlo Chime relativt billiga och användbara. För övriga finns det bättre och mer prisvärda alternativ.

Positivt

  • Billigare än dörrklocka med video.
  • Lättanvända.
  • Bra ljud.

Negativt

  • Basstation krävs.
  • Enbart ljud om du inte har en separat kamera.
  • Högt totalpris.
I och med att en basstation (och appen) redan finns på plats är Arlo Audio Doorbell väldigt enkel att installera, åtminstone om man väljer batteridrift. Då är det bara att skruva upp ringklockans bakstycke, sätta i batterier och montera ihop den. Att ansluta den till basstationen och eventuellt para ihop den med en Arlo kamera och/eller en Arlo Chime (mer om den nedan) går sedan på ett kick.

Vill du istället koppla ihop den med en befintlig dörrklocka och driva den med svagström blir installationen något knepigare och pilligare.

Ljud men ingen video

När någon sedan trycker på knappen på Arlo Audio Doorbell ringer det i mobilen och när du svarar kan du prata med den som ringt på dörren. Det går också att skicka några förinställda meddelanden som ”Kan jag hjälpa dig?” ”Lämna förpackningen utomhus” eller ”Vi är strax framme”. Och väljer du att inte svara kan den som ringt på lämna ett röstmeddelande som sedan lagras i molnet i upp till sju dagar.

Någon video klarar Arlo Audio Doorbell dock som sagt inte av på egen hand. Men har du en Arlo-kamera kan du parkoppla den med din Arlo Audio Doorbell och då få upp även en video på den som ringer på (förutsatt förstås att du har din kamera placerad i närheten av ytterdörren).

Arlo Audio Doorbell
Med en kamera kopplad till Arlo Audio Doorbell går det även att se den som ringer på dörren.

Du kan även parkoppla Arlo Audio Doorbell med en eller flera Arlo Chime, vilket är en liten högtalare som ansluts till valfritt eluttag inne i huset/lägenheten. Tack vare dessa är du inte beroende av att ha mobilen tillgänglig för att höra att det ringer på dörren.

Det går förstås att välja bland flera olika ringsignaler och att justera volymen både för Arlo Audio Doorbell och Arlo Chime.

Gör det de ska

Att använda Arlo Audio Doorbell är smidigt och den gör det den ska. Ljudet är klart och tydligt och det är inga problem att höra vad den som ringt på säger och vice versa. Och med en eller flera Arlo Chime installerade missar du heller aldrig att någon ringer på, även om du befinner sig väldigt långt från ytterdörren. Att den som ringer på kan lämna röstmeddelanden och att det går att skicka förinställda meddelanden är också smidigt. Däremot känns nyttan av den inbyggda rörelsesensorn tveksam, i alla fall om du inte har parkopplat sin Arlo Audio Doorbell med en Arlo-kamera.

Arlo Audio Doorbell
”Ding dong”, ”Vem där?”, ”Harry”, ”Vilken Harry?”, ”Harry inte fattat det än?”.

Och det är också integrationen med det övriga Arlo-systemet som både är Arlo Audio Doorbells styrka och svaghet. Har du redan både kamera och basstation är Arlo Audio Doorbell (och Arlo Chime) ett relativt billigt och användbart komplement.

Har du det inte blir det dock en väldigt hög totalkostnad och då är exempelvis Ring Doorbell Pro ett bättre alternativ.

Vi testar Arlo Ultra: Kameran som övervakar ditt hem i 4k

Specifikationer

Produkt: Arlo Audio Doorbell och Arlo Chime
Testade: September 2019
Tillverkare/kontakt: Arlo, www.arlo.com.
Systemkrav: Arlo basstation, trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS.
Ljud: Mikrofon och högtalare (Arlo Audio Doorbell) och högtalare (Arlo Chime).
Rörelsesensor: Ja (Arlo Audio Doorbell).
Nätverk: Wifi.
Lagring: Molnlagring (7 dagar).
Strömförsörjning: 2 x AA-batteri (Arlo Audio Doorbell) och eluttag (Arlo Chime).
Färg: Vit.
Storlek Arlo Audio Doorbell: 9,2 x 4,5 x 2,7 centimeter.
Vikt Arlo Audio Doorbell: 75 gram.
Storlek Arlo Chime: 4,5 x 4,9 x 9,2 centimeter.
Vikt Arlo Chime: 87 gram.
Övrigt: Vattenbeständig, driftstemperatur -20 till 45 grader (Arlo Audio Doorbell).
Rek. pris Arlo Audio Doorbell: 1 000 kronor.
Rek. pris Arlo Chime: 650 kronor.
Pris Arlo Audio Doorbell: 499 kronor hos Kjell & Co
Pris Arlo Chime: Från 499 kronor hos Kjell & Co

Betyg: 3 av 5