Huawei har nu lanserat sin nya smarta sportklocka, Huawei Watch GT 2. Klockan som använder sig av Huaweis Kirin A1-chip för förbättrad prestanda kommer i storlekarna 46 mm och 42 mm. Den är också utrustat med Cortex M-7, en processor som enbart kräver en tredjedel av energiförbrukningen gentemot branschsnittet.

Missa inte: Värt att uppgradera? Största skillnaderna mellan Apple Watch Series 5 och 4 

Vid daglig användning ska klockans batteri i 46 mm-versionen räcka i upp till två veckor. Detta räknat på att hjärtslagsanalys, samtalsnotifikationer och sovläget alltid är påslagna och att användaren varje vecka totalt använder den för 30 minuter Bluetooth-samtal, 30 minuter musikuppspelning och 90 minuter träning.

Den mindre 42-millimetervariantens batteri ska räcka för upp till en veckas daglig användning.

Huawei Watch GT 2 använder sig av ett rundat 3d-glas för en bredare användaryta. Skärmen är en amoled på 1,39 tum med upplösning på 454 x 454 pixlar.

Bland sportfunktionerna syns femton olika lägen för att samla in och analysera användardata. Klockan är kompatibel med åtta utomhussporter och sju inomhussporter.

Klockan har också plats för upp till 500 mp3-filer som kan spelas via Bluetooth eller de inbyggda högtalarna.

På hälsofronten har klockan också ett nytt verktyg för sömnanalys. Truesleep 2.0 som det heter kan mäta puls, sömn- och andningskvalitet vilket sedan analyseras av Huaweis AI-teknologi för att ge tips på hur användarens sovande kan förbättras.

Än så länge finns inga uppgifter om vad klockan kommer att kosta i Sverige.