Samsung meddelar att företaget tagit fram en ny kamerasensor för mobiler som ska ha de minsta pixlarna hittills på futtiga 0.7 μm. En μm, eller mikrometer, är då en miljondels meter, eller 0,000 0001 meter.

I och med den nya kamerasensorn slår Samsung sitt gamla rekord med sina kamerasensorer på 64 och 108 megapixlar som har en pixelstorlek på 0.8 μm.

Missa inte: Här är Xiaomis nya skärmmonster till mobil

Samsung Isocell Slim Gh1, som kamerasensorn heter, är istället på 43,7 megapixlar (7 968 x 5 480) och ska enligt företaget möjliggöra slankare och mer strömlinjeformad design för framtidens smartphones med hög upplösning trots fysiskt mindre hårdvara.

Mindre pixelstorlek är i sig inte nödvändigtvis bättre men Samsungs teknik för pixel-isolering, Isocell Plus, lovar att minimera optiska förluster i bilden. Isocell Slim Gh1 använder sig också av teknologin Tetracell för att länka samman pixlar för att skapa en sammanlangd större ljuskänslighet motsvarande 1.4 μm.

Samsung Isocell Slim Gh1 kommer börja massproduceras vid slutet av året och lär dyka upp i mobiler någon gång under 2020.