Ägare av Teslas elbilar kommer under veckan få en uppdatering installerad automatiskt som tar den inbyggda mjukvaran till version 10.0. Den nya versionen har en lång rad nyheter och förbättringar.

Kunder som köpte till paketen ”Full Self-Driving Capability” eller ”Enhanced Autopilot” kan nu börja använda funktionen Smart Summon som gör att bilen kan köra fram sig själv från där den står parkerad. Den måste vara inom synhåll och du är ansvarig för bilen även när du inte sitter vid ratten. Men – denna funktion är spärrad i Sverige, här kan du bara backa ut eller köra in i en p-ficka (som flera andra bilar från t ex BMW också stöder).

Tesla Theater och Caraoke är nya underhållningsfunktioner. Det första handlar om stöd för Netflix och Youtube, det senare naturligtvis en karaokefunktion. Version 10 har också fått stöd för Spotify Premium.

Om du känner dig lite äventyrslysten har Tesla två nya funktioner som automatiskt väljer ut och vägleder dig till en restaurang eller sevärdhet.

På teknikfronten har Tesla lagt till ett tyst läge som gör att en del ljudsignaler, exempelvis när du parkerar, blir tystare för att inte störa. Video som spelas in med de inbyggda kamerorna hamnar nu i egna mappar på usb-disken och de äldsta klippen raderas automatiskt för att göra plats för nya om du har slut på utrymme.