Vill du inte riskera att klassas som rasist bör du i fortsättningen ta det lugnt med användningen av OK-emojin, det vill säga symbolen som visar hur man formar ett o med tummen och pekfingret.

Brittiska BBC meddelar nämligen att Anti-Defamation League (ADL) har satt upp OK-emojin på listan över symboler som används för att uttrycka hat. Där har den sällskap av 200 andra symboler, däribland nazisternas hakkors och Ku Klux Klans brinnande kors.

Bakgrunden är att allt fler högerextremister har börjat använda sig av OK-tecknet som en symbol för vit makt, detta då tecknet ur en viss synvinkel kan tolkas som ett W och ett P vilket står för White Power. Det hela började som ett skämt på forumet 4Chan, men efter att massmördaren i Christchurch, Nya Zeeland använt sig av OK-tecknet har det fått stor spridning hos högerextremister i engelsktalande länder.

– Processen att hitta symboler har accelererat inom den alternativa högern. De kommunicerar mestadels online och använder sig av ett kodat språk och memes som i förstone kan tyckas vara oskyldiga, men om du gräver djupare har de en viss betydelse, säger historikern Paul Stocker i en kommentar till BBC:s Radio 1 Newsbeat.

Apple iPhone 11 Pro 64GB Pris vid test: 12970 kr.

Bästa pris just nu: 9299 kr