De till utseendet välbekanta kåporna liksom bygeln är klädda i läderimiterande vinyl och passformen är riktigt bra. Kuddarnas stoppning är alldeles lagom mjuk som ligger an mot öronen med ett väl avvägt tryck.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Majoren håller fortet och med inbyggd Google Assistent och en klart förbättrad batteridtid (och trots en smärre prisjustering uppåt) ligger vår bedömning sedan tidigare fast. Rekommenderas!

Positivt

  • Tuff design.
  • Inbyggd Google Assistent.
  • Smidig kontrollknapp.
  • Bra ljud.

Negativt

  • Relativt dyra.
  • Micro usb för laddning känns 2018.

Inbyggd assistent

Som modellnamnet antyder har det hänt desto mera "under skalet". Den stora nyheten är att modellen begåvats med inbyggd Google Assistent.

Marshall Major III Voice

Efter att har parat ihop hörlurarna traditionellt via bluetooth och tryckt på den nytillkomna knappen på höger kåpa, tillika dedikerad för funktionen, blir vi uppmanade till att öppna Google Assistent-appen i telefonen och slutföra installationen. Sedan fungerar hörlurarna som vilken smart högtalare som helst – håll in knappen och assistenten lyssnar och svarar på eventuella förfrågningar och utför även, beroende på hur "smart" ditt hem är, dina kommandon.  

Marshall Major III Voice

Den vid det här laget väl beprövade kontrollknappen är som tidigare placerad på den vänstra kåpan. Knappen är tryckkänslig och går att skjuta i olika riktningar, som en mini-joystick. Spela/pausa samt svara/avsluta ett samtal genom ett tryck, dra spaken ned eller upp för att justera volymen, samt fram eller tillbaka för att byta spår. Vi har påpekat det tidigare och gör det igen: En enkel och smidig lösning som fungerar klockrent!

Marshall Major III Voice
Ny knapp, nya funktioner...

En annan nyhet är att du numera kan kräma ut hela 60 timmars trådlös uppspelning ur batteriet, i runda slängar en fördubbling jämfört mot vad Major III BT mäktar med.

När vi kommer till området ljudprestanda och prestation har det hänt desto mindre. Bestyckningen består fortfarande av dynamiska 40-millimeterselement som precis som tidigare bjuder på en bastung upplevelse kryddat med ett kompetent och detaljerat övre mellanregister och en vässad och väl markerande diskant.

Maxa dina hörlurar – så optimerar du ljudet bäst

M3 rekommenderar

Specifikationer

Modell: Major III Voice
Testad: November 2019
Tillverkare: Marshall
Typ: Trådlösa on ear-hörlurar
Anslutning: Bluetooth, aux 3,5 mm.
Batteritid: Upp till 30 timmar
Frekvensåtergivning: 20 Hz–20 kHz
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 182 gram
Övrigt: Inbyggd Google Assistent
Rek. pris vid test: 1 795 kronor
Pris: 599 kronor hos Webhallen.
 

Betyg: 4 av 5