Testad produkt: Adidas RPT-01
Pris: Kostar 1 489 kronor hos Amazon Sverige

Senast vi testade ett par hörlurar prytt med Adidas-loggan var för drygt tre år sedan. Då låg Monster bakom konstruktionen och med den tidens mått imponerade den trådlösa in ear-modellen Sport Adistar på oss stort.

Sedan dess har vi inte hört mycket från sportklädestillverkaren i segmentet – förrän strax efter årsskiftet i och med nyheten om att svenska Zound Industries adderat Adidas i produktportföljen. Med andra ord ett sportigare komplement till de redan etablerade varumärkena Urbanears och Marshall – och visst luktar det succé redan på förhand…

Betyg 4 av 5

Omdöme

Vi lyfter på sportkepsen och konstaterar återigen att Zound Industries har en förmåga att väcka köplusten inom oss. Adidas nya kollektion med RPT-01 i täten kommer garanterat ta en framflyttad plats i ett redan konkurrensutsatt segment.

Positivt

  • Riktigt bra passform, snygg design.
  • Grymt ljud.
  • Användarvänliga funktionsknappar.
  • Stabil kommunikation via bluetooth.

Negativt

  • Kostar en slant.
  • Enbart trådlös anslutning.
Adidas RPT-01
Öronkuddarna är avtagbara och kan tvättas i maskin.

Den nya kollektionen, som även innefattar in ear-modellen FWD-01, är till designen onekligen udda, men den mest uppseendeväckande av dessa två är onekligen on ear-modellen RPT-01 med både bygel och de avtagbara öronkuddarna klädda i ett grovt och töjbart tyg. ”Bygelstrumpan” är fixerad med en silikonremsa på insidan och kan rengöras med vatten förutsatt att du skyddar ljudelementen, medan kuddarna är avtagbara och kan tvättas i maskin (30 grader). En smart lösning med hygienen i åtanke, även om det är lite småkrångligt att få dem på plats igen efteråt.

På höger kåpa finns en multifunktionsknapp med vilken du startar och pausar uppspelningen (och även spårbyte, volym och så vidare), samt svarar eller avslutar om du styr samtalsfunktioner. En lösning vi känner igen från flertalet hörlursmodeller från både Marshall och Urbanears och som vi gillar skarpt. På motsatt sida finns en programmerbar knapp som är en riktig höjdare.

Adidas RPT-01

I den dedikerade appen kan du välja vilka snabbkommandon som ska aktiveras genom att på denna trycka en, två, respektive tre gånger. Exempelvis starta telefonens röstassistent eller favoritspellistan i Spotify. I appen finns även en equalizer med sex förinställda lägen, och ett anpassningsbart läge med dina egna justeringar, samt manualen för hörlurarna.

Fast och bekväm passform

Passformen är riktigt bra, framför allt med tanke på att de är on ear-hörlurar, men även bekväma trots ett bergfast grepp – även i löpspåret – och den flexibla bygeln passar även dig med en lite mindre huvudform. De är ipx4-klassade vilket innebär att de tål både svett och fukt. Speltiden är specificerad till uppåt 40 timmar och laddning sker via den medföljande usb-c-sladden.

Adidas RPT-01
En av två riktigt bra funktionsknappar.

Gillar du ljudbilden Marshall-hörlurarna i storleksklassen (Major III) levererar kommer du inte bli besviken på Adidas RPT-01, snarare överförtjust. Det låter riktigt bra och detaljerat över hela registret och har du en förkärlek för en bas som går på djupet har du här en kandidat till årets bästa träningskompis.

M3 rekommenderarSpecifikationer
Testad: Oktober 2019
Modell: RPT-01
Tillverkare: Adidas/Zound Industries
Typ: Trådlösa sport-hörlurar
Anslutning: Bluetooth 5.0, usb-c (endast för laddning)
Batteritid: Upp till 40 timmar
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 209 gram
Övrigt: Ipx4-klassade, bygelstrumpa och öronkuddar (avtagbara) tvättbara
Pris: Kostar 1 489 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5