Bästa FPS-spel, andra plattformar


10. Titanfall 2

Titanfall 2 fps ps4

Robotshootern Titanfall 2 är allt vad första spelet borde ha varit. Flerspelarläget är unikt och kampanjen hjälper till att fylla ut paketet och ge de bästa idéerna möjlighet att få utrymme. Allt funkar inte, men Respawn bevisade att de är villiga att experimentera och tänja på gränserna. Bara det gör FPS-pärlan Titanfall 2 värt att spana in, trots dess brister.

Läs vår recension av Titanfall 2

Pris: 98 kronor hos Spelbutiken. (PS4)


9. Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein 2 på Playstation

Inte lika polerat som sin föregångare men bjuder istället på förbättringar i spelmekanik och ett mer filmiskt berättande. Trots att Wolfenstein II: The New Colossus känns lite för repetitivt gör det mycket rätt och levererar en snygg och brutal upplevelse proppad med karaktär och själ. Machine Games ska dessutom ha props för att de vågar satsa helhjärtat på en enspelarkampanj utan halvdana flerspelarlägen.

Läs vår recension av Wolfenstein II: The New Colossos

Pris: Från 199 kronor hos Prisjakt. (PS4)


8. Far Cry 5

Farcry 5

Ubisoft valde att bygga vidare på det framgångsrika FPS-spelet Far Crys formula snarare än att ta nya kliv i andra riktningar. Striderna är dock större, grafiken vackrare och valfriheten i hur du väljer att spela mer generös än någonsin. Nästa gång ser vi däremot gärna att utvecklarna provar mer drastiska grepp för att förnya serien.

Läs vår recension av Far Cry 5

Pris: 199 kronor hos CDON. (PS4)


7. Overwatch

Overwatch playstation

Overwatch är inte det djupaste spelet i genren, men är tillräckligt brett för att locka många olika sorters spelare. Här finns kreativa inslag och remixer av beprövade element, i perfekt symbios. Ingen revolution för fans av genren, men otroligt inbjudande för nybörjare.

Läs vår recension av Overwatch

Pris: 269 kronor hos Spelbutiken. (PS4)


6. Metro Exodus

Metro ps4

Metro Exodus är överlägset sina föregångare på i stort sett alla punkter. Världen är kärleksfullt uppbyggd, likaså interaktionen med sidokaraktärerna. Mest utmärkande är dock den täta atmosfären som hela tiden får oss att sitta på helspänn.

Läs vår recension av Metro Exodus

Pris: Från 225 kronor hos Prisjakt. (PS4)


5. Battlefield V

battlefield v ps4

I grund och botten samma Battlefield som tidigare, men fortfarande oerhört kompetent. Lanserades utan alla utlovade lägen, men är numera ett av de roligare fps-upplevelserna. Storskaligt, intensivt och spännande.

Läs vår recension av Battlefield V

Pris: 179 kronor hos Spelbutiken. (PS4)


4. Call of Duty: Black Ops 4

Black Ops 4 Playstation 4

En något identitetslös helhet till trots har vi fortfarande svårt att lägga undan spelet. Vi spelar Black Ops 4 regelbundet, trots att det snart är dags för nästa del i serien. Anledningen stavas förstås Blackout, Battle Royale-läget som är så pass briljant first person shooter-läge att vi inte ens tänkte på att en sedvanlig enspelarkampanj saknas.

Läs vår recension Black Ops 4

Pris: 240 kronor hos Dustinhome. (PS4)


3. Doom 

Doom fps

Doom anno 2016 spelar fortfarande på våra retrosträngar på precis rätt sätt. Med nivåer proppfulla med hemligheter och oslagbar non stop-action, dessutom förpackat i en otroligt snygg kostym, är detta ett av de absolut bästa fps-spelen du kan lira just nu. Nu längtar vi ihjäl oss inför uppföljaren Doom Eternal.

Läs vår recension av Doom  

Pris: 578 kronor hos Spelbutiken. (PS4)


2. Borderlands 3

Borderlands 3 Zane

Looter shooter-spelens urfader gör comeback och lämnar ingen besviken. Tajta kontroller och variationsrika banor får oss att vilja utforska ännu mer hela tiden, till den grad att vi sitter fastspända ända in på småtimmarna. Gearbox revolutionerade inte genren den här gången, men förfinade sitt eget koncept rejält istället.

Läs vår recension av Borderlands 3

Pris: 583 kronor hos Spelbutiken. (PS4)


1. Rage 2 – bästa fps-spelet just nu!

Rage 2

Öppen spelvärld, fantasifulla freaks och superkrafter. Behöver vi mer egentligen? Avalanche Studios Rage 2 bjuder även på eminent kontroll, dynamiska strider och en färgglad representation av en postapokalyptisk värld. Fortfarande ett av de bästa spelen 2019.

Läs vår recension Rage 2

Pris: 379 kronor hos Spelbutiken. (PS4)


Bästa FPS-spel, andra plattformar Bästa FPS-spel, andra plattformar