Bästa FPS-spel, andra plattformar


10. Wolfenstein II: The New Colossus

wolfenstein2 xbox

Inte lika polerat som sin föregångare men bjuder istället på förbättringar i spelmekanik och ett mer filmiskt berättande. Trots att FPS-spelet Wolfenstein II: The New Colossus känns lite för repetitivt gör det mycket rätt och levererar en snygg och brutal upplevelse proppad med karaktär och själ. Machine Games ska dessutom ha props för att de vågar satsa helhjärtat på en enspelarkampanj utan halvdana flerspelarlägen.

Läs vår recension av Wolfenstein II: The New Colossos

PrisFrån 99 kronor hos Prisjakt. (Xbox One)


9. Far Cry 5

farcry5 xbox

Ubisoft valde att bygga vidare på den framgångsrika Far Cry-formulan snarare än att ta nya kliv i andra riktningar. Striderna är dock större, grafiken vackrare och valfriheten i hur du väljer att spela mer generös än någonsin. Nästa gång ser vi däremot gärna att utvecklarna provar mer drastiska grepp för att förnya serien.

Läs vår recension av Far Cry 5

Pris129 kronor hos Teknikproffset. (Xbox One)


8. Overwatch

overwatch xbox one

Overwatch är inte det djupaste spelet i genren, men är tillräckligt brett för att locka många olika sorters spelare. Här finns kreativa inslag och remixer av beprövade element, i perfekt symbios. Ingen revolution för fans av genren, men otroligt inbjudande för nybörjare.

Läs vår recension av Overwatch

Pris225 kronor hos Spelbutiken. (Xbox One)


7. Metro Exodus

metro xbox

Metro Exodus är överlägset sina föregångare på i stort sett alla punkter. Världen är kärleksfullt uppbyggd, likaså interaktionen med sidokaraktärerna. Mest utmärkande är dock den täta atmosfären som hela tiden får oss att sitta på helspänn.

Läs vår recension av Metro Exodus

PrisFrån 222 kronor hos Prisjakt. (Xbox One)


6. Battlefield V

battlefield v xbox one

I grund och botten samma Battlefield som tidigare, men fortfarande oerhört kompetent. Lanserades utan alla utlovade lägen, men är numera ett av de roligare fps-upplevelserna. Storskaligt, intensivt och spännande.

Läs vår recension av Battlefield V

Pris99 kronor hos Webhallen. (Xbox One)


5. Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty blackops 4 xbox one

En något identitetslös helhet till trots har vi fortfarande svårt att lägga undan spelet. Vi spelar Black Ops 4 regelbundet, trots att det snart är dags för nästa del i serien. Anledningen stavas förstås Blackout, Battle Royale-läget som är så pass briljant att vi inte ens tänkte på att en sedvanlig enspelarkampanj saknas.

Läs vår recension Black Ops 4

PrisFrån 199 kronor hos Prisjakt. (Xbox One)


4. Doom 

doom xbox

Doom anno 2016 spelar fortfarande på våra retrosträngar på precis rätt sätt. Med nivåer proppfulla med hemligheter och oslagbar non stop-action, dessutom förpackat i en otroligt snygg kostym, är detta ett av de absolut bästa fps-spelen du kan lira just nu. Nu längtar vi ihjäl oss inför uppföljaren Doom Eternal.

Läs vår recension av Doom  

PrisFrån 545 kronor hos Prisjakt. (Xbox One)


3. Borderlands 3

borderlands 3

Looter shooter-spelens urfader gör comeback och lämnar ingen besviken. Tajta kontroller och variationsrika banor får oss att vilja utforska ännu mer hela tiden, till den grad att vi sitter fastspända ända in på småtimmarna. Gearbox revolutionerade inte genren den här gången, men förfinade sitt eget koncept rejält istället.

Läs vår recension av Borderlands 3

Pris583 kronor hos Spelbutiken. (Xbox One)


2. Rage 2

rage 2

Öppen spelvärld, fantasifulla freaks och superkrafter. Behöver vi mer egentligen? Avalanche Studios Rage 2 bjuder även på eminent kontroll, dynamiska strider och en färgglad representation av en postapokalyptisk värld. Fortfarande ett av de bästa liren det här året.

Läs vår recension av Rage 2

Pris457 kronor hos Proshop. (Xbox One)


Halo 5 xbox

1. Halo 5: Guardians – FPS när det är som bäst

Halo-serien, Microsofts största dragplåster sedan intåget i konsolbranschen, hade en tuff start på Xbox One. Samlingen med de fyra första spelen, The Master Chief Collection, hade inledningsvis en drös med problem i flerspelardelen (som jobbas på än idag). Lyckligtvis blev Halo 5: Guardians den stora upprättelsen vi alla väntat på. Framför allt briljerar den unika onlinedelen av spelet än idag.

Läs vår recension av Halo 5: Guardians

Pris: Från 151 kronor hos Prisjakt. (Xbox One)


Bästa FPS-spel, andra plattformar Bästa FPS-spel, andra plattformar