Sajten Ifixit, som testar och betygsätter olika teknikprylars reparationsvänlighet (och säljer reparationstillbehör), har gjort ett nytt test av Samsungs första vikbara mobil, Galaxy Fold.

Missa inte: Då släpps Galaxy Fold i Sverige 

Ifixit testade egentligen Galaxy Fold tidigare i år eftesom mobilen ursprungligen var tänkt att släppas i april. Men efter att det framkommit, bland annat från Ifixit, att den lätt gick sönder sköts släppet upp till september. Problemen som uppmärksammades då var flera brister i konstruktionen som ledde till saker som buktningar i skärmen, att skärmen gick sönder och att skärmskyddet föll av.

Efter det nya testet konstaterar Ifixit att Galaxy Fold mycket riktigt förbättrats men fortfarande är att klassas som oroväckande ömtålig.

Läs också: Cnet testar Galaxy Fold – klarar inte utlovat antal vikningar

Mobilens ingångar och gångjärn har nu fått extra skydd mot smuts och lort, skärmens hållbarhet har förstärkts med ett extra lager metall och polymerskyddet har utökats hela vägen ut till skärmens kanter.

Sett till reparationsvänligheten ger Ifixit ändå Galaxy Fold bottenbetyget 2 av 10 eftersom både mobilens mekanik och skärm kommer att slitas märkbart med tiden och mest troligt behöva repareras eller ersättas förr eller senare.