Influencers tar över mer och mer på de sociala plattformarna. Och det finns ingenting som säger att de behöver existera på riktigt. Under onsdagen har Ica presenterat vad man menar är världens första virtuella bebisinfluencer; Elis.

Elis tar sin skepnad som en sex månader gammal bebis och har ett eget Instagramkonto på https://www.instagram.com/bebiselis/. Syftet? Att "dela med sig av sitt liv med allt som hör vardagen till – från matupplevelser och sovstunder till lek och tips från ICA:s experter", meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Elis är också tänkt som en marknadsföringsplattform för Icas nya, breddade barnmatssortiment och andra produkter för småbarnsföräldrar.

Reaktionerna på den virtuella bebisens utseende har inledningsvis varit blandade. De allra snabbaste nätskojarna har redan hunnit Photoshopa in det stackars digitala barnet som clownen i "Det", likna henne vid Baby Sinclair från tv-serien Dinosaurs och dragit referenser till Uncanny Valley-fenomenet.

Icas Elis-bebis har i skrivande stund strax över 1 000 följare på Instagram. Blir hon en maktfaktor på den sociala bildplattformen? Det får tiden utvisa.