Bästa FPS-spel, andra plattformar


5. Turok: Dinosaur Hunter

Turok Dinosaur Hunter Nintendo Switch
Turok Dinosaur Hunter.

Remasters av äldre spel är idag lika självklart som Mario på Nintendo-maskiner. Vi blev dock förvånade över att se något så nischat som fps-spelet Turok göra comeback på dagens konsoler. Hittills har vi sett konverteringar av de två första spelen och av dessa är det ändå del ett, Turok: Dinosaur Hunter, som är vår stora favorit. Borta är den knasiga kontrollen och dimman som skymde vår sikt. Istället får vi ett tidsenligt rörelseschema och högupplöst, om än fortfarande Nintendo 64-aktig, grafik. Retrodoftande och underhållande dinosariejakt för hela slanten, helt enkelt.


4. Paladins: Champions of the Realm

Paladins: Champions of the Realm Nintendo Switch
Paladins: Champions of the Realm

Ett underhållande och annorlunda fps-spel i subgenren ”hjälteshooters”. Precis som i Overwatch har vi ett stort urval av karaktärer med varierande egenskaper, där alla har sin plats i det lagspel som dominerar spelet. Till skillnad från sin förlaga är det estetiska mer lagt åt fantasy-hållet och vi har till och med möjlighet att rida på hästar genom de medeltidsinspirerade miljöerna. Passar inte den som föredrar solospel, men är du ute efter ett snabbt och underhållande onlinespel är Paladins ett utmärkt val. Och bäst av allt – det är gratis att ladda ned.


3. Superhot

Superhot fps Nintendo Switch
Superhot.

Superhot är något så udda som en förstapersonsskjutare kombinerat med pusselspel. Hela grejen med spelet är att fienderna och deras skott endast rör sig när du gör det. Det är med andra ord helt avgörande att planera dina exakta rörelser i förväg, vilket är roligare än det låter. Även om Superhot är riktigt svårt är det så pass beroendeframkallande att vi snabbt tar oss an nivåerna på nytt. Ett av de mest säregna spelen i genren och minst lika bra på Switch som på andra format.

Läs vår recension av Playstation VR-versionen här!


2. Doom – klassisk fps på Switch

doom Switch
Doom

Trots alla tekniska tillkortakommanden är Doom till Switch precis lika kul som det är på Playstation 4, Xbox One och pc. Tempot är högt, bandesignen genomtänk och striderna köttiga. Det är omöjligt att inte bli imponerad över hur mycket av grundupplevelsen som faktiskt är bevarad på Nintendos lilla manick. Om du drömmer om att dräpa demoner på bussen är Doom ett av de bästa alternativen. Inte enbart för att utbudet av bärbara actionspel till formatet är tunt, utan även för att kärnan av originalspelet finns kvar. Och den är fortfarande ruskigt underhållande.

Läs vår recension här!


1. Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein 2 Nintendo Switch
Wolfenstein 2.

Wolfenstein II till Switch är en väldigt imponerande portning med tanke på hur mycket prestandan i konsolen skiljer sig från sina konkurrenter. Stora delar av det grafiska är intakt och bilduppdateringen håller sig oftast på 30 bilder per sekund. Bandesignen är exakt som i originalspelet och fienderna som väntar är lika många som förr. Om du vill ha ett bärbart förstapersonsskjutspel är det svårt att hitta något bättre än Wolfenstein II till Nintendo Switch. Det är helt enkelt samma grymma och långa enspelarkampanj som på de andra formaten.

Läs vår recension här!


Bästa FPS-spel, andra plattformar Bästa FPS-spel, andra plattformar