Det stormar friskt runt spelföretaget Activision Blizzard (som ligger bakom spel som Overwatch, Hearthstone och World of Warcraft) efter att företaget bannlyst esportaren Ng “Blitzchung” Wai Chung från att delta i turneringar och tvingat honom att lämna tillbaka prispengar efter att Chung uttryckt stöd för protesterna i Hong Kong under en livesändning.

Missa inte: Klart - Då släpps Playstation 5

Blizzards beslut har resulterat i massiv kritik från företagets fans såväl som Blizzards egna anställda, journalister och amerikanska politiker som känner att företaget går den kinesiska regeringens ärenden.

Nu har också Blizzards konkurrent Epic Games (Fortnite) sagt till The Verge att de inte kommer bannlysa spelare för att uttrycka sina åsikter.

“Epic stödjer allas rätt att uttrycka sina åsikter gällande politik och mänskliga rättigheter. Vi skulle inte bannlysa eller straffa Fortnite-spelare eller innehållsskapare för att prata om dessa ämnen”

Blizzard har svarat på kritiken i ett uttalande där företaget säger att de stödjer allas rätt att utrycka sina tankar och åsikter men att Ng “Blitzchung” Wai Chung bröt mot tävlingsreglerna. Detta genom att göra ett uttalande som kunde uppfattas som stöttande för delar av publiken och skada Blizzards anseende.