Produkt: Oneplus 7T Pro
Pris: 8 390 kronor hos Dustinhome | Se fler pris i vår jämförelse här!

Igår kväll var det officiell lansering av Oneplus höstnyheter i 7T-serien. Precis som i våras lanserar de två modeller, enklare 7T och maxade 7T Pro. Men lanseringen av 7T fick tjuvstart med lansering i Indien och USA 26 september, och vi har redan hunnit testa den:

Test: Oneplus 7T – mobil med ovanligt många nyheter

Så nu låg fokus på Oneplus 7T Pro, det nya flaggskeppet. Men till skillnad från när Onepolus 7T lanserades bjöd Oneplus denna gång inte på lika många och lika stora överraskningar. Det här handlar om en lite mer återhållsam uppgradering från Onelus 7 Pro än mellan Oneplus 7 och Oneplus 7T.

Ny färg, samma form, inga alternativ

Designen är exakt densamma som förut, så när som på en lite annan nyans i färgen. En lite ljusare och mer turkost blå yta bakom Oneplus typiska (men numera inte unika) matta glasyta. Och Oneplus släpper 7T Pro bara i detta utförande, åtminstone till en början. Det finns ingen blank, svart modell längre.

Vi kan inte upptäcka någon skillnad i form, mått och vikt. Det är samma rätt så stora – men inte otympliga – format, samma flärpfria skärm med böjda långsidor, samma pop up-kamera i ovankant och en identisk uppsättning kameror på baksidan.

Oneplus 7T Pro
Det är inte mycket som skiljer Oneplus 7T Pro från Oneplus 7 Pro visuellt. Det mest uppenbara är kanske att den hunnit få Android 10, medan utrullningen av det till Onelus 7 Pro går lite segt.

Det finns också bara en minneskonfiguration denna gång, 8 GB ram och 256 GB lagring, och priset på den konfigurationen är precis samma som en Oneplus 7 Pro med samma konfiguration; 8 395 kronor. Inte direkt billig, men fortfarande snäppet under flertalet konkurrenter.

Samma snabba komponenter för det mesta

Precis som i våras är lagringen av extra snabb UFS 3.0-typ. Det är något som många nysläppta konkurrenter fortfarande inte har börjat med, och en viktig bidragande orsak till en extra rapp upplevelse i användningen av årets Oneplus-lurar.

Det är samma högupplösta amoled-panel med 90 Hz bildfrekvens för en skönare, jämnare upplevelse, framför allt i svepningar, animeringar i gränssnittet och scrollning i dokument och på webben. En skillnad mot vårens Pro-modell är att den fått Gorilla Glass 6 där föregångaren har Gorilla Glass 5.

Det vi inte lyckas få rätsida på är om 7T Pro har fått samma lyft i maximal ljusstyrka som 7T. Som de flesta premium-mobiler idag reserverar Oneplus 7T Pro topp-ljusstyrka till sitt automatiska läge, så att det bara bränner på som max i starkt solljus, och det har vi inte haft tid att utsätta Oneplus 7T Pro för ännu.

Nya Snapdragon och Android 10

Den största uppdateringen i hårdvara är att 7T Pro givetvis fått senaste Snapdragon-kretsen 855 Plus, och därmed ett litet extra lyft i prestanda. Det är knappast något att rusa ut och köpa en ny mobil för om du har en med Snapdragon 855, och vi kan inte säga att vi vid första anblick upplever någon skillnad mellan de två, men det är positivt att se att Oneplus håller sig till sin huvudprincip: Snabbhet framför allt.

7T Pro har fått ett aningen större batteri, 4 085 mAh mot 4 000 mAh, samt stöd för samma extra effektiva snabbladdning som 7T, kallad Warp Charge 30T. Det här är det omöjligt att säga om det gör någon avsevärd skillnad utan att göra ett ingående test av. Men det ska vi definitivt återkomma till i en ingående recension.

Oneplus 7T Pro baksida
Oneplus 7T Pro har en ny ton i färgen. Men bara en färg att "välja" på. Gillar du inte blått får du skaffa ett skal och montera på.

Annars är det mest en fråga om mjukvaruuppdateringar. Kameran får samma funktioner som Oneplus 7T – med fler videofilmningsmöjligheter, bättre algoritmer för bildstabilisering och ett makroläge som utnyttjar vidvinkelkameran. Och även här får vi Android 10 med Oxygen OS 10, med en mängd påtagliga förbättringar, designoptimeringar och nya navigeringsmöjligheter.

Men det är inget som är unikt för 7T-serien. Samma mjukvara har börjat skickas ut till Oneplus 7 och 7 Pro, även om utrullningen inte går lika snabbt som vi hoppats på.

Upp till bevis i test

Så allt som allt känns det här som en lite sömnig lansering. Oneplus själva lade i sin keynote mest tid på att prata om OxygenOS 10, Oneplus 7T och nya Oneplus 7T Pro McLaren Edition. Det är en Oneplus 7T Pro med egen design i skalet framtagen i samarbete med McLaren Automotive, och även 12 gigabyte ramminne.

Men den får du bara tag på om du har tur, då den kommer säljas i en begränsad upplaga med start 5 november. Vi har dock fått tag på ett exemplar, så håll utkik efter en närmare titt på den inom kort.

Oneplus 7T Pro
Pop up-kameran är kvar. Den ser ut, låter och beter sig exakt som förut.

Om det finns något mer att säga om Oneplus 7T Pro återstår att se, nu ska vi givetvis testa den på allvar i några dagar och komma med ett riktigt utlåtande. Rent spontant känns det som mer Oneplus, men bara lite mer. Finns det mer att upptäcka? Någonting som ger ett avgjort lyft? Just nu kan vi inte komma på vad det skulle vara, men ska givetvis försöka ta reda på det.

Både Oneplus 7T och 7T Pro finns att beställa i ett gäng svenska butiker och på Oneplus.com den 17 oktober. Om du inte råkar befinna dig i Stockholm den imorgon den 12:e och dyker upp på Telenors butik på Drottninggatan 70 vid lunchtid, där det anordnas ett pop up-event med försäljning av de första lurarna.

OnePlus 7T Pro 256GB

Bästa pris just nu: 8390 kr