Den svenska elbilstillverkaren Uniti har nu öppnat upp förbeställningen för sin elbil Uniti One. Elbilen, som är designad enligt skandinavisk minimalism i Sverige och utvecklad i Storbritannien, är särskilt tänkt för körning i stadsmiljö. Bilen har plats för totalt tre personer samt 155 liter bagage. Alternativt 760 liter om du fäller ner baksätet och gör om bilen till en ensitsare.

Missa inte: Boeing och Porsche bygger elektrisk flygbil

Uniti One erbjuder två sorters batteripaket på 12 respektive 24 kWh. Det första ger en räckvidd på upp till 150 km och det andra en räckvidd på upp till 300 km på en laddning. Batteriet ska kunna ladda från 20 till 80 procent på nio respektive sjutton minuter med en 50 kW CCS laddare.

Sett till hastighet accelererar bilen från 0-50 km/h på 4,1 sekunder och 0-100 km/h på 9,9 sekunder. Topphastigheten ligger på 120 km/h.

Elbilen använder sig av Android Automotive OS som ger tillgång till Google Maps, Waze, Spotify och andra Play Store-appar. Utöver underhållning och information ger systemet även tillgång till fordonsfunktioner som belysning, värme och ventilation som går att styra via touchskärm eller röstkommando.

Pris på Uniti One börjar från 168 000 kr efter miljöbonus. Första leveranserna i Sverige kommer ske i mitten av 2020.