Oktober är en lanseringstät månad. Amerikanerna har till och med gått så långt att de kallar perioden för "Techtober" – och det är inte helt utan fog. I dag är det exempelvis dags för Google att visa upp sina höstnyheter.

Evenemanget äger rum i New York och startar klockan 16.00 svensk tid. Vi har bäddat in Googles livesändning högst upp i artikeln för dig som vill följa lanseringsfesten.

Nya telefoner i Pixel-serien ser vi som trolig huvudrätt. Dessa mobiler har en irriterande ovana att aldrig lanseras officiellt i Sverige, men varje år sitter många och hoppas på nya bud i den frågan. 

Google Pixel 4
Foto: GoogleDen här bilden, som "läckt" från Google själva, visar baksideskameran på de kommande Pixel-mobilerna.

Pixel-mobilerna har nämligen visat sig vara riktigt bra, särskilt på kamerafronten där Google kan mäta sig med de allra bästa konkurrenterna. Årets förmodade Pixel 4 och Pixel 4 XL lär inte bli några undantag; lurarna ser för första gången ut att få en ytterligare kamerasensor på baksidan och läckta bildprover ser fruktansvärt bra ut.

Telefonerna åker också gräddfil till Googles exklusiva mjukvarufunktioner i såväl kamerarigg som Assistent och andra spännande ai-förbättringar. Geststyrning, som ska låta oss vifta med händerna ovanför telefonskärmen, uppges bli en annan het funktion att hålla utkik efter.

En ny dator, Pixelbook Go, har redan läckt ut i sin helhet. Den ser ut att bli mer av en utmanare till exempelvis Apples Macbook än fjolårets Slate, som i stället var en väldigt datorlik surfplatta.

Troligtvis blir det också en smarta hemmet-nyhet eller två. Google ser bland annat ut att släppa version 2 av Google Home Mini, som nu för tiden kallas för Nest Home Mini. En välkommen nyhet är att enheten verkar gå att väggmontera, och att bluetooth-protokollet uppdateras till version 5.

På mjukvarusidan hittar vi också en stor nyhet: Google Assistent 2.0. Redan i våras visade Google upp nästa generation av sin virtuella röstassistent, som ska vara både smartare och snabbare. Det sistnämnda beror bland annat på att beräkningskapaciteten flyttas från molnet och direkt in i de olika enheterna, varför det är troligt att de väntade Pixel 4-mobilerna blir först med nya Google Assistent.

Google Pixel 3a 64GB Pris vid test: 4903 kr.

Bästa pris just nu: 3934 kr