En massiv explosion följt av ett pulserande, svart hål var allt som återstod sedan Fortnite-världen som vi känner den försvann i söndags kväll. Under gårdagen gick det inte att spela spelet över huvud taget, och de flesta antog att Epic Games förberedde nästa stora del i Fortnite-sagan. Och så var det självfallet.

Vid lunchtid på tisdagen lanserades Fortnite Chapter 2, som bjuder på en hel del nyheter. För det första en ny spelkarta, som i skrivande stund utforskas av miljoner spelare över hela världen. Kartan som sådan verkar vid en första anblick bjuda på mer vildmark än den förra, och har totalt 13 nya platser att utforska.

Fortnite Chapter 2
Foto: Epic GamesNu kan du åka motorbåt och fiska i Fortnite.

Nya element i själva spelet blir det också, och flera av dem kretsar kring vatten. Du kan exempelvis simma, fiska och åka motorbåt. Den senaste trailern för den nya säsongen visar också på nya vapen, skins och emotes för Fortnite-karaktärerna. En ny bazooka som skjuter bandage har också lagts till arsenalen, tillsammans med speciella verkstadsbänkar där du kan uppgradera vapen.

Epic Games skriver också att processen att nå nya nivåer i sitt battle pass ska bli betydligt mindre monoton, bland annat genom nya utmaningar och medaljer, men också genom att utföra "vanliga" handlingar som tidigare inte belönats med erfarenhetspoäng. Exempel på dessa är att öppna kistor och skjuta fiender.

Fortnite - Deep Freeze Bundle (PS4) Pris vid test: 225 kr.

Bästa pris just nu: 199 kr