Arlo har i flera år levererat uppkopplade säkerhetslösningar för hemanvändare. Främst i form av olika ip-kameror, men även säkerhetslampor och dörrklockor ingår i företagets ekosystem. För en dryg månad sedan testade vi ringklockan Arlo Audio Doorbell, som enbart kommunicerar med ljud såvida du inte har en separat övervakningskamera.

Test: Uppkopplade dörrklockor – se vem som ringer på

Nu kommer raskt en kameraförsedd version av dörrklockan, och då med det självklara namnet Arlo Video Doorbell. Arlo ger sig alltså in i matchen mot aktörer som Nest och Ring. Ett av vapnen är det vertikala kamerasynfältet på 180 grader, som slår båda konkurrenterna på fingrarna.

Den mörkerseende kameran spelar in i hd-kvalitet (med hdr) och sparar kvadratiska bilder för att kunna snappa upp eventuella paket som lämnas vid farstun tillsammans med en helkroppsbild av besökaren. Så fort någon trycker på dörrklockan börjar video strömmas direkt till din telefon.

Här finns också andra konventionella funktioner som förinställda snabbsvar, rörelsedetektering och 12 gånger digital zoom. Stöd för tvåvägsljud gör det möjligt att prata med den som befinner sig på farstutrappan.

Arlo trycker sedan tidigare hårt på sin tilläggstjänst Arlo Smart, där funktioner som persondetektering, aktivitetszoner och molnsparande ingår. Även Video Doorbell omfattas av premiumtjänsten, där prenumeranter bland annat kan få personligt anpassade notifikationer när något händer vid dörren.

Arlo Video Doorbell släpps i Europa i början av nästa år, men vad priset landar på vet vi inte ännu. Däremot vet vi att en gratis 30-dagarsperiod med Arlo Smart-tjänsten ingår i köpet.