Häromdagen skrev vi om hur en kvinna i Storbritannien hade upptäckt att hon kunde låsa upp sin Galaxy S10 med vilket finger som helst, inklusive sin mans fingrar, när telefonen var täckt av ett billigt gelbaserat skärmskydd.

Då såg det ut som att det var registreringen av fingret som inte fungerade ordentligt, eftersom skärmskyddet var på när hon registrerade det. Men en Twitter-användare i Korea har visat att telefonen kan luras även när du har registrerat ett finger direkt på skärmen.

@Stalight har publicerat två videor, där den ena visar registreringen av ett finger på telefonen utan något skydd, vartefter det fingret låser upp telefonen men ett annat finger inte gör det. Genom att placera vad som ser ut att vala ett vanligt skal (inte ett skärmskydd) ovanpå skärmen luras fingeravtrycksläsaren att låsa upp telefonen med fel finger.

Flera tekniksajter, bland annat våra kollegor på PC World, har testat buggen men misslyckats att få till det, så det är oklart om det verkligen är ett utbrett problem. Det är också okänt exakt vilken typ av material i skärmskydd (och plastskal) som orsaker felet.