Under en period i fredags råkade Mercedes-Benz läcka personuppgifter om bilägare på grund av ett fel i företagets mobilapp som bland annat visar information om bilar du äger och – mer allvarligt – uppgifter om var de har befunnit sig, rapporterar Tech Crunch.

Upptäckten gjordes av användare som såg andra personers uppgifter i sina appar. En person i Seattle säger till Tech Crunch att han och en vän som båda har appen, kunde se samma bil som ägs av någon annan, men själva informationen var från helt olika användare. Det verkar alltså som att Mercedes servrar på något sätt stuvade om slumpmässigt bland uppgifterna.

En annan person säger att han lyckades kontakta personen vars bil han såg i appen, och kunde bekräfta att han befann sig på den plats som appen visade.

Företaget stängde efter ett tag ner appen och säger till Tech Crunch att det som visades var cache:ade uppgifter och inte liveinformation. Finansiell information var inte synlig och det gick inte att exempelvis låsa upp eller starta motorn i någon annans bil.