Google Maps erbjuder numera inbyggda musikuppspelningskontroller som du kan använda medan du navigerar. Den stöder populära musiktjänster som Spotify, Apple Music och Google Play Music.

Kombinerat med ett billigt telefonfäste gör det här Google Maps till en praktisk lösning för ljudet i bilen – du kan se kartan samtidigt som du kontrollerar musiken.

Observera dock att du som förare enligt svensk lag inte får använda mobilen medan bilen rullar. Låt en passagerare välja musiken eller stanna till en stund när du vill justera musikvalet.

Att visa musikkontroller i Google Maps fungerar både med Iphone och Android, men du måste aktivera det först. I Iphone kan du välja mellan Spotify och Apple Music, i Android mellan Spotify och Google Play Music. Än så länge fungerar det inte med några andra musiktjänster.

Vi visar inställningarna i en Androidtelefon, men det ser nästan exakt likadant ut hos Apple.

Google Maps

1. Inställningar

Starta Google Maps i telefonen. Klicka på de tre strecken uppe till vänster och välj Inställningar, samt därefter Navigeringsinställningar.


Google Maps

2. Medieuppspelning

Rulla ned och aktivera reglaget vid Visa kontroller för medieuppspelning. Välj sedan vilken app du vill använda.


Google Maps

3. Godkänn

Bekräfta först att du vill ansluta en medieapp genom att klicka på OK. Godkänn sedan också att Google Maps ska kunna komma åt dina Spotify-data.Google Maps

4. Lyssna

I navigeringsläge kan du nu klicka på den nya gröna Spotify-ikonen (i det här fallet) för att visa spelningskontroller i nederkanten, under kartan.