Dags att ta tag i de där lasterna eller ovanorna en gång för alla? Självklart finns det prylar där ute som kan hjälpa dig nå dina mål. Vi listar tekniken som erbjuder en hjälpande hand, oavsett vad du vill uppnå.


Upright go

Fixa hållningen

Det är många av oss som tillbringar en stor del av dagen vid vårt skrivbord framför en skärm. Det är därför inte så konstigt att hållningen blir lidande och att vi i får ont i rygg och nacke. Är det här året då du tar tag i ergonomin och fixar hållningen? Upright Go är en liten tvålformad sak som fästs mellan dina skulderblad och kopplas till din mobil med hjäp av tillhörande app. Varje gång du sitter för hopkrupet påminner sensorn dig om att det är dags att sträcka på sig.

Upright Go
Pris
: 995 kronor hos Coolstuff.


Smart kort

Smart kort för bättre koll på pengarna

Är ditt nyårslöfte att bli lite bättre på att hålla din budget? Med ett smart betalkort får du omedelbart koll på dina utgifter och bättre översikt över din ekonomi. Många av korten erbjuder även exklusiva förmåner och funktioner, såsom möjligheten att investera i kryptovalutor eller sätta upp ett regelbundet sparande. Det finns massor av alternativ på marknaden, här kan du läsa vår jämförelse av de smarta korten du kan beställa just nu!


Matlåda

Smart matlåda för mindre svinn

Strävar du efter en mer ekonomisk och miljövänlig livsstil? Genom att ta vara på matresterna minskar vi både matsvinn och onödiga utgifter. En smart matlåda kan uppmuntra vem som helst att ta med sig det som blev över från middagen till lunch dagen därpå. Så varför inte uppgradera till en matlåda som dessutom fungerar som mikrovågsugn? Den här modellen har dessutom separata fack för bestick så du får med dig allt du behöver.

Unold 58850
Pris
: 329 kronor hos CDON.


Forestliten

Släpp mobilen

Det är svårt att lägga ned mobiltelefonen ibland, kanske framför allt för den teknikintresserade. Om du känner att du tillbringar allt för många timmar med näsan i skärmen finns det appar som ger lite extra motivation att släppa luren. Till exempel Forest, som odlar träd när du inte använder mobilen. Förblir mobilen ostörd kan du successivt odla en alldeles egen skog och till och med donera till att hjälpa vår verkliga regnskog.

Forest
Ladda ner till IOS eller Android här!


Galaxy Fit

M3 rekommenderarArmband hjälper dig komma igång med träningen

Är det här femtioelfte året i rad du lovar dig själv att komma igång med träningen? Det kan vara svårt att hitta motivationen att komma iväg och röra på sig i vardagen. Som tur är finns det massor av smarta prylar som hjälper dig. Ett av armbanden vi testat som vi tyckte om är Galaxy Fit, ett smidigt och funktionellt armband som har koll på det mesta och påminner dig om att röra på dig regelbundet. Läs hela testet här!

Samsung Galaxy Fit
Pris
: 750 kronor hos Proshop.


Tändare

Smart tändare håller koll på ciggen

Att köpa en tändare för att sluta röka kanske känns konstigt, men den här smarta tändaren hjälper dig hålla koll på hur många cigaretter du röker varje dag så att du enklare kan trappa ner. Allt sparas såklart på din mobil så att du kan följa din utveckling allt eftersom.

Quitbit Lighter
Pris
: 129 dollar (cirka 1 200 kronor) hos Quitbitlighter.com.


SSD disk

Bra valSäkerhetskopiera mera!

Har du lovat dig själv att bli bättre på att spara ned gamla semesterbilder, opublicerade noveller och andra viktiga filer? Det kanske känns avlägset i dagens samhälle med molntjänster där nästan ingen data går förlorad, men en redig, fysisk backup är fortfarande riktigt bra att ha. Första steget är såklart en förstklassig extern hårddisk. I vårt jämförande test av ssd-diskar fick WD My Passport vår Bäst i test-medalj. My Passport finns i flera olika lagringsstorlekar beroende på hur mycket lagring du behöver och hur mycket pengar du vill lägga ner på en extern hårddisk. Läs hela testet här!

WD My Passport 256 GB
Pris
: 799 kronor hos Netonnet.


Snus

App håller koll på snusandet

Nikotinberoende är inte att leka med. Är det här året du slutar snusa för gott? Vad kan vara mer motiverande än att se fördelarna växa för varje dag du drar ner på snusandet. Dipquit är en app som hjälper dig sluta en dag i taget genom att erbjuda statistik på hur mycket din hälsa förbättras, och ekonomin såklart. Det finns även en livechatt, så du kan dela dina framgångar med andra snusare som försöker trappa ner.

Dipquit
Ladda ner till IOS och Android här!