Den nya fotoappen Gradient har tagit det sociala internet med storm. Appen nådde massiv popularitet för en dryg vecka sedan efter att medlemmar i Kardashian-familjen gjorde sponsrade inlägg om den.

Framför allt är det Gradients funktion som låter dig ladda upp ett foto för att se vilken kändis du liknar som bidragit till appens framgångar på topplistorna. Så långt allt gott, men flera användare säger nu att känner sig lurade på pengar av appen rapporterar Mashable.

Detta genom att appen säger att du måste gå med i en "gratis testperiod" för att få använda den populära kändis-look-alike-funktionen. Vad appen inte lika tydligt säger är att den efter de tre dagarna automatiskt förnyar perioden och drar 20 dollar, cirka 200 kronor, från ditt bankkort.

Läs mer: Kontroversiella Faceapp svarar nu på rysskritiken

Gradients integritetspolicy hävdar att appen inte samlar användardata i syfte att sälja den vidare eller på annat sätt förmedla den till tredjepartsaktörer. Däremot är dess utvecklare, Ticket to the Moon, helt okänd sedan tidigare och har ingen information över huvud taget om sin verksamhet på hemsidan.

Mashable har försökt kontakta Ticket to the Moon, men har än så länge inte fått något svar.

Tidigare i år hamnade Faceapp, som lät dig förändra ditt utseende, “byta kön” och kolla hur du kan se ut som gammal, i blåsväder när det uppmärksammades att bilder som användes i appen laddades upp och kunde spridas vidare till tredjepart. Faceapp svarade då på kritiken med att “de flesta bilder raderas efter 48 timmar” och att de inte säljs vidare till tredje part.