Bästa FPS-spel, andra plattformar


5. Doom – orignalet håller även på Android

Doom Android

Originalet från nittiotalet finns även tillgängligt till Android i all sin prakt. Med andra ord – gör dig redo att återuppleva helvetiska monster och ultrabrutala vapen i några av de mest våldsamma pixelbanorna du beskådat. Kontrollen må vara knepig inledningsvis, precis som med andra mobilspel, men Doom till Android är åtminstone kompatibelt med trådlösa handkontroller för smidigare navigering.

4. Dead Trigger 2

Dead Trigger 2 Android

Självklart måste vi ha med ett röjigt zombie-fps i listan. Dead Trigger 2 till Android bjuder på små och intensiva banor fyllda med horder av slöa, odöda fiender. Passar perfekt för korta pauser när du väntar på bussen eller tåget. Kontrollen är inte lika rapp som i exempelvis Call of Duty Mobile, men du kan åtminstone koppla till kontroller (precis som med Doom).

3. Hitman Sniper

Hitman Sniper fps Android

Den stenhårde Agent 47 fortsätter sina bravader i mobilen, och han är fortfarande lika brutal som vanligt. Hitman Sniper är, som namnet avslöjar, ett spel som enbart fokuserar på ett av Agent 47:s många förmågor. En betydligt mer statisk upplevelse jämfört med andra fps, men bjuder istället på mer taktisk gameplay.

2. Modern Combat 5

Modern Combat 5 Android

Modern Combat-serien har länge varit mobilspelens svar på Call of Duty och Battlefield. Precis som sina förlagor har del fem såväl dödsmatchlägen samt det obligatoriska kampanjläget. Det senare är ett av de bättre på formatet då utvecklarna inte drar sig för att varva action med interaktiva sekvenser för att förmedla storyn vidare.

1. Call of Duty Mobile – fps-spel när det är som bäst

Call of Duty Mobile Android

När klassiska fps-spelet Call of Duty dyker upp i en nysatsning till mobiler, bland annat till Android, är det med pompa och ståt. Animationerna är mer avancerade, striderna mer intensiva och känslan av att spela konsolvarianterna är nästan påtaglig. Det enda negativa med Call of Duty Mobile är att det inte kan spelas med handkontroller för tillfället, men rykten säger att det åtminstone är på väg. Dock verkar det som att kontrollanvändare inte kommer att kunna möta andra spelare som enbart styr med mobilens pekskärm.


Bästa FPS-spel, andra plattformar Bästa FPS-spel, andra plattformar