Google Homes uppgift är att göra livet lite enklare för oss, förutsatt att den moderna hjälpredan fungerar som den ska det vill säga. Något som tydligen inte ska tas för givet då den senaste automatiska firmware-uppdateringen kan ställa till det rejält.

För flertalet användare har Google Home och Google Home Mini på senare tid låst sig och slutat fungera, skriver Android Police.

Googles officiella supportforum rapporterar många in samma problem, och för ett par timmar sedan skrev en Google-medarbetare följande:

"Vi är medvetna om dessa specifika problem som drabbar såväl Google Home som Mini-enheter. Det har varit svårt att diagnosticera problemet och vi förstår er frustration. Vi kommer att kontakta folk som skriver i den här tråden för vidare diskussion."

Läs också: Så kommer du igång med Google Home

Vissa användare har lyckats väcka systemet till liv igen genom en enkel fabriksåterställning, även om det inte fungerat för alla.

Om och när Google hittar en lösning återstår alltså att se. Tills vidare kan du fördjupa dig i ämnet på exempelvis Reddit. Även användare i den svenska Facebookgruppen Google Home Sverige rapporterar om problemet med obrukbara enheter. Där berättar en medlem att han uppmanats skicka in sin felaktiga enhet i utbyte mot en ny efter kontakt med Google-supporten.