Tidigare denna månad ska kunddata om inte färre än 7,5 miljoner Adobe Creative Cloud-användare ha legat tillgängliga på en databas, något som blev känt först under fredagen, rapporterar Gizmodo.

Inga lösenord eller betalkortsuppgifter ska ha läckt, men väl annan känslig information som mejladresser, kontouppgifter, vilka Adobe-produkter kunden använder, prenumerationsstatus, användar-ID:n och så vidare.

Denna information kan ändå användas för illasinnade syften. Experter varnar för att de drabbade Adobe-kunder – om obehöriga verkligen har hittat datan – löper en större risk för att bli utsatt för phishing-attacker när så mycket information om dem varit tillgängliga

– I det här fallet är informationen en gåva till bedragare, eftersom att det ger dem riktig information om Adobe Creative Cloud-kunder, säger Satnam Narang, senior research engineer på företaget Tenable till Gizmodo.

Säkerhetshålet ska nu vara tilltäppt, men Adobe-kunder uppges vara extra försiktiga med misstänkta mejl och förfrågningar i fortsättningen, i det fall informationen har kommit i orätta händer och kunnat utnyttjats.

Generellt sett uppmanas kunder också att inte klicka på länkar i inkommande mejl, hur riktiga mejlen än tycks vara. Istället uppmanas kunder gå till sina kontosidor på Adobes webbsida för att få information där istället.