Under måndagen visade Nvidia upp sina nya Nvidia Shield TV-enheter. Streamingapparaterna använder den nya processorn Tegra X1+ soc som är omkring 25 procent snabbare än föregångaren Tegra X1 som återfanns i Shield TV från 2017. Processorn gör det möjligt för Nvidias nya AI att skala upp bildkvalitén från strömningar i 1080p, 720p och standard-upplösning. 

Missa inte: Binge-kolla ännu snabbare - Netflix testar variabel hastighet 

Nya Nvidia Shield TV har också stöd för Dolby Vision, Dolby Atmos och kan strömma från Netflix, Amazon Prime, Disney+, Vudu och Movies Anywhere.

Ena änden av den tubformade Nvidia Shield TV har en ingång för strömkabel och en gigabit ethernet-port medan den andra sidan har en hdmi-ingång, på och synk-knapp samt en microsd-ingång. 

Nvidia släpper också en betydligt större Shield TV Pro-variant som saknar micro sd-ingången men istället har två USB-A portar och 3 GB RAM, till skillnad från standardversionens 2 GB, vilket enligt Nvidia ska ge stöd för Plex Media och "avancerad Android-gaming".

Ihopp med de två nya modellerna visade Nvidia också upp en omdesignad fjärrkontroll som körs med AAA-batterier, kopplas via bluetooth och har en inbyggd ir-sensor.

Priset för Nvidias nya enheter landar på 1 949 kronor för Shield TV och 2 549 kronor för Shield TV Pro.