Uppdaterad (2019-11-28):

Nu finns Spotify Kids i Sverige

I slutet av oktober rapporterade vi om Spotifys nya satsning för barnfamiljer; Kids. Appen, med speciellt barnanpassat innehåll, lanserades initialt som en betaversion i Irland – men en dryg månad senare finns den nu tillgänglig i ytterligare tre länder. Sverige är ett av dem, och från och med igår finns Spotify Kids att ladda ned för Android och IOS-enheter. 

Föräldrar som vill spana in Spotify Kids behöver ha ett Spotify Family Premium-konto. Sedan kan upp till fem barn i hushållet få egna konton där sing-a-long-låtar, soundtracks och barnanpassade spellistor ska utgöra en del av innehållet. 


Tidigare (2019-10-30):

Spotify lanserar Kids

Spotify lanserar idag en ny app riktad speciellt till barn, Spotify Kids. Den nya appen innehåller musik som är speciellt utvald för att vara barn- och familjevänlig. Tillgång till appen ingår om du har en Spotify Premium-familjeplan.

Missa inte: Spotify i ny attack mot familjekontofuskare

I appen kan föräldern skapa sitt barns användare och välja om den ska ha tillgång till musik för yngre eller äldre barn. Det går också att välja en avatar och att ha flera användar-profiler på samma Spotify Kids-konto.

Jämfört med Spotify har Kids har en mer färgglad stil och är gjort för att vara mer användarvänligt för yngre. Spotify Kids är också reklamfritt.

Spotify Kids kommer till en början släppas som beta i Irland och därefter spridas till fler marknader de kommande månaderna.

Läs också: Spotify höjer priset för Premium Family-konton