I september släppt Microsoft en testversion av Project Xcloud som gör det möjligt att strömma Xbox-spel till Android från företagets molnservrar. Men det är bara halva Microsofts plan för strömmade spel.

Den andra halvan kallas Xbox Console Streaming och går ut på att du strömma spelen själv från din egen Xbox-konsol. Microsoft har nu öppnat alfaversionen av den tjänsten för testare, till att börja med i USA och Storbritannien, och till skillnad från Project Xcloud behöver du inte en speciell inbjudan för att vara med.

Vad som krävs är en Xbox One ansluten till Xbox Insider-gruppen Alpha eller Alpha-Skip-Ahead, en mobil med Android 6.0 och bluetooth 4.0 eller nyare, en Xbox-handkontroll och den nya appen för spelströmning från Play Store.

Xbox Console Streaming kräver minst 4,75 men helst över 9 megabit per sekund uppströmshastighet, max 125 millisekunders svarstid och Xbox-konsolen måste stå i standbyläge.

Microsoft har inte gått ut med någon information om när testet kan utökas till fler länder eller när tjänsten väntas vara redo för allmän lansering.