Xiaomi har under ett hårdvaru-event i Kina nu visat upp sin första smartklocka, Mi Watch, rapporterar Techcrunch.

Klockan har olikt många andra smartklockor, men likt Apple Watch, en fyrkantig form med en krona och en knapp och drivs av Xiaomis egna operativsystem Miui for Watch som är baserat på Googles Wear OS. Klockan använder sig av Xiaomis egna virtuella assistent, Xiaoai.

Missa inte: Xiaomi släpper mobil med 108-megapixelkamera

Mi Watch har en amoled-skärm på 1,78 tum och mikrofoner på vardera sida för att spela in ljud och utföra samtal. Smartklockan har också en hjärtsensor på baksidan och stöd för esim, wifi, gps, bluetooth och betalningar genom nfc. Mi Watch kan även användas för att mäta saker som fitnessdata och sömn. Just nu finns mer än 40 olika kinesiska appar som QQ Messenger och Tiktok tillgängliga på klockan. 

Inuti Mi Watch finner vi en Qualcomm Snapdragon Wear 3100 4g-processor med fyra Cortex A7-kärnor som klockar på 1,2 Ghz samt 1 Gb RAM och 8 Gb hårddisk. Klockans batteri ska räcka för 36 timmars användning på en laddning.

Pris för Mi Watch ligger på 1299 kinesiska yuan, motsvarande cirka 1770 kronor. Det är oklart om och när smartklockan kommer släppas utanför Kina.