Igår visade Xiaomi upp sin nya, Kina-exklusiva smartphone Xiaomi Mi CC9 Pro. Mobilen är världens första att använda en penta-lens kamera med en primärsensor på hela 108 megapixel.

Idag, onsdag, blev det klart att Xiaomi också släpper en av västerländsk variant av mobilen, Xiaomi Mi Note 10. Mobilen lanserades under ett hårdvaruevent i Spanien rapporterar The Verge.

Xiaomi Mi Note 10 använder sig av företagets egna operativsystem Miui ovanpå Android medan Xiaomi Mi CC9 Pro istället använder appar och tjänster som är exklusiva för Kina. Annars är mobilerna hårdvarumässigt likadana.

Utöver primärlinsen på 108 megapixel har kameran en ultravidvinkel på 20 megapixel, en porträttbildslins på 12 megapixel, en makrolins på 2 megapixel, en selfiekamera på 32 megapixel samt ett teleobjektiv på 8 megapixel och fem gånger optisk zoom och tio gånger hybrid-zoom.

Läs också: Xiaomi bjuder in till lansering i Stockholm

Inuti drivs Xiaomi Mi Note 10 av en Qualcomm Snapdragon 730G-processor och har 6 GB RAM, 128 GB lagring och ett batteri på hela 5,260 mah med 30 watts snabbladdning.

Mobilen har också en 6,47 tums oled-skärm med fingeravtrycksläsare samt usb-c och hörlursuttag.

Priset för Xiaomi Mi Note 10 är satt till 549 euro, motsvarande cirka 5 840 kronor. GSM Arena rapporterar att telefonen börjar rulla ut i Europa med start den 11 november, men några konkreta planer för Sverige finns ännu inte att meddela.