Uppdatering (2020-03-30):

Lanseras 14 april

Oneplus har nu meddelat att Oneplus 8-serien kommer lanseras på en liveströmmad presentation på företagets webbplats och Youtube 14 april.

Företaget bekräftar också vad ryktena länge har påstått – Oneplus 8 får en ny skärm med 120 hertz uppdateringsfrekvens. Som väntat får telefonerna också framtidssäkring i form stöd för den än så länge inte speciellt utbredda 5g-tekniken.


Uppdatering (2020-03-29):

Ny Oneplus 8-läcka avslöjar nya färger

Senast i raden av de många uppgifter som spridits om Oneplus nästa telefon är uppgifter om de färger telefonen väntas komma i. Både Winfuture och Ishan Agarwal har skrivit om de nya färgerna som ska vara Onyx Black, Galcial Green, samt Interstellar Glow. Det senare ser ut att vara en färg som skiftar i lila, orange och gul.

Om alla färgerna kommer till både Oneplus 8 Pro och Oneplus 8 är okänt. Telefonerna väntas lanseras nästa månad.


Uppdatering (2020-03-26):

Fullständiga specifikationer läckta

Listor över alla hårdvaruspecifikationer för Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro har publicerats på Twitter av Ishan Agarwal som flera gånger tidigare har delat uppgifter som visat sig stämma, skriver Android Central.

Listorna visar att skillnaderna är relativt stora mellan de båda modellerna. Skärmen i Pro-modellen har till exempel 120 hertz uppdateringsfrekvens medan standardmodellen har 90 hertz. Pro-modellen har IP68-märkning medan standardmodellen helt saknar IP-märkning.

Kamerauppsättningarna skiljer sig också åt, vilket knappast förvånar någon. Oneplus 8 får tre kameror med 48, 16 och 2 megapixlar. Oneplus 8 Pro har fyra med 48, 48, 8 och 5 megapixlar. Pro-modellen är också ensam om trådlös laddning (på hela 30 watt, med 3 watt omvänd laddning för att till exempel fylla på ett hörlursetui).

Processorn, minne och lagring kommer däremot vara samma i båda modellerna: Snapdragon 865 med 8 eller 12 gigabyte minne och 128 eller 256 gigabyte lagring.


Uppdatering (2020-03-03)

Uppgifter: Då lanseras Oneplus 8-mobilerna

Techradar rapporterar nu att enligt deras källor så kommer Oneplus 8 att lanseras under den andra veckan i april. Förväntningen är att det kommer vara en global lansering.

Just nu är det däremot oklart exakt vilka modeller och övriga produkter som Oneplus kommer att presentera vid tillfället, samt vilka specifikationer de kommer ha.


Uppdatering (2020-01-31)

Ytterligare tecken på trådlös laddning i nästa Oneplus-mobil

Nu börjar det bli ganska definitivt att Oneplus kommer ha någon form av trådlös laddning i framtiden. Företaget har nämligen gått med i Wireless Power Consortium, WPC, rapporterar Android Police.

WPC har då utvecklat och kontrollerar gränssnittet Qi, som används för trådlös laddning av mängder av företag så som Oneplus konkurrenter Apple, Google och Samsung.

Det här är förstås ingen garanti för att Oneplus 8 kommer att ha trådlös laddning. Det finns som bekant annat än mobiler som kan laddas trådlöst. Men det ser onekligen ut att närma sig.


Uppdatering (2020-01-27)

Trådlös laddning kan äntligen vara på väg till Oneplus 8 Pro

Ett nytt Twitter-inlägg av den vanligen pålitliga läckan Max J. tyder på att trådlös laddning kan vara på väg till Oneplus 8 Pro.

Inlägget visar en bild föreställande en mobil på en trådlös laddare med bildtexten “Charge like a pro”, vilket föreslår att åtminstone Oneplus 8 Pro kan få trådlös laddning. I så fall skulle den bli Oneplus första mobil någonsin med funktionen.

Sedan tidigare har även läckan @Onleaks tillsammans med Cashkaro påstått att Oneplus kommande mobil ska ha trådlös laddning. 

Uppdatering (2019-12-08):
 

Uppgifter: Oneplus kan återgå till billigare telefoner med 8 Lite

Priserna på Oneplus-telefoner har gått upp på senare år, men nu visar renderingar baserade på läckor om Oneplus 8 Lite att denna telefon kan bli något av en återgång till lägre priser för Oneplus. Renderingarna har läckts av Onleaks och 91Mobiles och visar en telefon som antas hamna under Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro på prisstegen, när dessa väl släpps.

Telefonen ska ha ”bara” två kameror på baksidan, och inte den lenare 90 Hz eller till och med 120 Hz oled-panelen som kan hamna i de dyrare modellerna.

Allför stora kompromisser vad gäller funktioner verkar det dock inte bli tal om, och därmed inte heller en extrem budgetvariant av Oneplus – bara en något lägre prissatt modell. Kvar väntas saker som en 6,4 eller 6,5 tum stor skärm finnas, liksom möjligen en fingeravtrycksläsare under skärmen.

Oneplus 8 Lite väntas visas under första halvan av 2020.


Tidigare:

Oneplus 8 Pro kan få bildskärm på 120 Hz 

Nu börjar de första uppgifterna dyka upp om Oneplus kommande mobil Oneplus 8. Sedan tidigare har Oneplus sagt att deras framtida mobiler kommer ha 90 Hz-skärmar likt årets Oneplus 7T.

Läs även: Test - Högt betyg till nya Oneplus 7T: Många välkomna nyheter

Men nu verkar det som att skärmen på kommande Oneplus 8 Pro rentav kan bli företagets första på hela 120 Hz. Tidigare har vi exempelvis sett den uppdateringsfrekvensen i Asus spelmobil ROG Phone 2

Uppgifterna kommer från industriläckan Max J. som på Twitter postat en bild som visar "120 Hz" med kommentaren "be a pro". Något som han senare fick förtydliga relaterade till en Oneplus-produkt.