Youtube har nu presenterat sina nya användarvillkor för sajten som kommer börja gälla den 10 december. Bland förändringarna har flera användare uppmärksammat att Youtube nu tar sig rätten att helt eller delvis stänga av användare, eller rentav ta bort hela deras Google-konto, om de inte längre är ekonomiskt gångbara rapporterar Mashable.

Missa inte: Därför vet sajterna allt om dig - och så skyddar du din integritet online 

Tjänar Youtube alltså inte tillräckligt med pengar på ditt konto, genom att du exempelvis konsumerar innehåll eller skapar innehåll som konsumeras, kan de alltså välja att ta bort det. Exakt vart gränsen går för detta är oklart.

Online uttrycker användare nu sin oro för att förändringen framför allt ska drabba mindre kanaler negativt medan andra tror att Youtube främst kommer använda regeländringen som ett verktyg för att städa upp bland kontroversiella kanaler som skadar sajtens varumärke.

Youtube skickade under förra veckan ut ett mejl till sina användare om de kommande villkorsändringarna. I sammanfattningen var informationen om att konton nu kommer kunna tas bort om de inte är ekonomiskt gångbara helt frånvarande.