Under onsdagen meddelade den kinesiska teknikjätten Xiaomi att företaget nu gör officiellt inträdde på den svenska marknaden. Något som sker med lanseringen av Xiaomi Mi Note 10 som är världens första mobil med ett 108 megapixels penta-kamerasytem.

Tidigare har Xiaomi haft närvaro i Sverige genom lokala partners

Försäljningen av Xiaomi Mi Note 10 startar officiellt 22 november. Pris är satt från 5990 kronor och 6990 kronor för Mi Note Pro som kommer släppas vid ett senare datum.

Utöver Xiaomi Mi Note 10 släpper Xiaomi också fem uppkopplade enheter tänkta för det smarta hemmet.

Mi Smart Band 4 är den senaste upplagan av Xiaomis wearable med en amoled-skärm i fullfärg, batteri som räcker i 20 dagar och funktioner för att mäta och spåra hälso-, fitness-. och simningsdata. Svenskt pris är satt till 399 kronor. 

Mi Smart Sensor Set är en samling sensorer som kan placeras ut i hemmet och ger möjligheten att bland annat ta emot säkerhetsvarningar på distans eller ställa in så smartbelysning aktiveras när en dörr öppnas. Pris är satt till 899 kronor.

Mi LED Smart Bulb är ett tvåpack smartlampor på 800 lumen med energiförbrukning på 10 watt. Lampornas färg och styrka kan bestämmas via Mi Home-appen, Google Assistant, Amazon Alexa eller Apple Home Kit. Livscykeln för en lampa ligger på 25 000 timmar och priset för tvåpacket på 399 kronor.

Mi Home Security Camre 360° 1080p är en övervakningskamera utrustad med mörkerseende, intelligent rörelsedetektion och tvåvägskommunikation. Kamerna styrs via Mi Home-appen och pris är satt till 499 kronor.

Och slutligen Mi Handheld Vacuum Cleaner som är en enhandad lättviktig dammsugare som har ett 5-stegs filtreringssystem som kan rengöra ett stort rum på 160 kvadratmeter utan extra laddning. Pris är satt till 2999 kronor.

De fem smarta hemmet-produkterna släpps alla den 18 november.