Ford visade under söndagen upp sin allra första helelektriska suv, Mustang Mach-E.

Den nya bilen har en retroinspirerad stil som följer de tidigare Mustang-modellerna, komplett med ett betydligt kraftigare motorljud än vad andra elbilar har för att skapa en mer stämningsfylld körkänsla.

Missa inte: Krönika - 5 anledningar till att jag inte tänker köpa elbil

Bilen kommer i trimnivåerna Select, Premium, First Edition, California Route 1, GT och GT Performance Edition.

Mach-E är samtidigt futurisktisk gällande funktioner som att ingen av de fem dörrarna har handtag utan istället öppnas med eldrivna knappar.

Elbilen kommer med två valbara litiumjonbatterier, ett på 75,7 kwh med 288 celler och ett på 98.8 kwh och 376 celler, som båda har en garanti på 8 år eller över 160 000 kilometer. Enligt Ford ska det utökade batteriet med bakhjulsfdrift räcka för över 482 kilometers körning på en laddning.

Sett till utrymmet har Mustang Mach-E en framlucka på 140 liter komplett med dräneringsrör samt en baklucka på 820 liter som kan utökas till det dubbla om baksätena fälls ner.

Inuti bilen finns en 15,5 tums skärm med fysisk kontrollratt för Fords nya infotainment-system som kan synka med en smartphone för att ställa in förarens körpreferenser.

Pris för Mach-E startar från 44 995 dollar, motsvarande cirka 432 000 kronor. Då ligger trimningen på Select, med bakhjulsdrift, 255 hästar och en räckvidd på 370 kilometer.

Mustang Mach-E kommer att släppas någon gång nästa år följt av GT-versionen under 2021.

Du kan se den fulla lanseringen i videon nedan. 

Läs också: Hyundai Santa Fe - bekväm och rymlig suv på efterkälken