Senaste uppdateringen (2022-09-05)

Trollproblem för Amazons Sagan om Ringen-serie

Amazon har i smyg börjat försena alla användarrecensioner som postas på Prime Video med 72 timmar som ett sätt för att motverka trollrecensioner, rapporterar Variety. Alla recensioner ska dessutom utvärderas för att avgöra om de är genuina eller skapade av ett troll eller en bot.

Prime Video ska ha haft funktionen sedan baseball-serien A League of Their Own hade premiär 12 augusti, men den har aktualiserats av premiären av Amazons Sagan om Ringen-serie, Maktens Ringar, som redan innan premiären av olika anledningar haft mycket negativt förhandssnack kring sig.

Något som stärker misstankarna om att trollrecensioner riktats mot serien är att på recensionssamlingssajten Rotten Tomatoes har 84 procent av de professionella kritikerna givit Maktens Ringer en positiv recension medan detsamma bara gäller för 34 procent av publikrecensionerna.

Uppdatering (2022-08-24):

Snart premiär – sista smygtitten

Den 2 september närmar sig med stormsteg. Då har Maktens Ringar premiär på Amazons strömningstjänst Prime Video, och företaget har nu släppt den officiella trailern för serien.

Läs också: Bästa serierna på Amazon Prime Video just nu


Tidigare (2022-07-14):

Ännu en trailer är här

Amazon spär på sommarhettan genom att släppa en ny smygtitt på den kommande storproduktionen Maktens Ringar. Detta är en så kallad Main Teaser som visar upp betydligt mer av serien än vi sett tidigare.


Tidigare (2022-02-14):

Första trailern för Maktens Ringar

Amazon Prime Video har nu visat upp den första trailern för Sagan om Ringen: Maktens Ringar, den nya fantasyserien som kommer att ha premiär den 2 september.

Så här ser den ut:

Berättelsen börjar i en tid av relativ fred, tusentals år före händelserna i J.R.R. Tolkiens böcker Bilbo – En hobbits äventyr och Sagan om Ringen. Serien följer flera karaktärer, både bekanta och nya, när de konfronterar ondskans återuppståndelse i Midgård.

Amazon köpte tv-rättigheterna till Sagan om Ringen i november 2017 och redan nu står det klart att det kommer bli fler säsonger så småningom. Exakt hur många avsnitt det blir återstår dock att se.

Bland regissörerna finns svenska Charlotte Brändström som har regisserat två avsnitt.