Det är nu bekräftat att Prime Video produktionen av Sagan om Ringen kommer att ha premiär den 2 september 2022. Serien utspelar sig under Midgårds andra tidsålder. Bland regissörerna finns svenska Charlotte Brändström som har regisserat två avsnitt.

Berättelsen börjar i en tid av relativ fred, tusentals år före händelserna i J.R.R. Tolkiens böcker Bilbo – En hobbits äventyr och Sagan om Ringen. Serien följer flera karaktärer, både bekanta och nya, när de konfronterar ondskans återuppståndelsen i Midgård.

Tidigare 

Sagan om Ringen-serien har redan förlängts

Amazon Studios manusförfattare har redan satts i jobb på säsong två av jättesatsningen.

Förproduktionen av Amazons massiva Sagan om Ringen-tv-serie har knappt hunnit börja men det är redan klart att det kommer bli en andra säsong bekräftar Amazon Studios-chefen Jennifer Salke för Deadline.

Faktum är att manusförfattarna redan kallats in och håller på att bryta fram säsong två.

Amazon Studios förbereder sig annars för att spela in de första två avsnitten av serien i Nya Zeeland. Efter det är tanken att utvärdera och förbereda vidare arbete under en femmånadersperiod innan de fortsätter. Något som är ett vanligt tillvägagångssätt för den här typen av produktioner för att göra dem mer effektiva.

Amazon köpte tv-rättigheterna till Sagan om Ringen i november 2017 och ämnade redan då till att göra flera säsonger samt eventuellt spinoff-serier.

Serien kommer att utspela sig före händelserna i den första Sagan om Ringen-boken.