Årets julklapp är en så kallad mobillåda, även kallad mobilparkering, det vill säga någonstans att förvara mobilen. Det här kan till exempel komma väl till pass i sociala sammanhang för att få personerna att ta upp blicken från skärmen och umgås utan distraktioner. Har du någon i din närhet som kan behöva lägga ner luren lite oftare? Eller vill du kanske begränsa din egen skärmtid? Här listar vi några mobillådor och andra alternativ för att förvara mobiltelefonen.

Läs också: Mobilhållare till din Iphone

Mobillåda

För minimialisten

Det blir inte enklare än den här vita boxen från Kjell och Company. I den här kabelgömman får du plats med alla mobiler och kan lägga locket på för att motverka frestelsen att sträcka sig efter luren. Med hjälp av öppningarna längs lådans kortsidor kan du koppla in laddsladdar, så att mobilen är laddad när du tar ut den ur lådan. Finns i både stort och litet utförande.

Kabelgömma Maxi Vit
Pris
: 150 kronor hos Kjell och Company.

Kabelgömma Maxi Vit
Pris
: 200 kronor hos Kjell och Company.


Mobillåda trä

Tydligt budskap

Om du letar efter en helt analog lösning kanske den här trälådan är någonting för dig istället? Här får du plats med 6 enheter och på lådans sida står det tydligt varför lådan bör användas.

Trälåda med text
Pris
. 169 kronor hos Fyndiq.


Mobillåda qi

Ladda trådlöst

Den här bambubrickan kanske ser ut som en vanlig träbit, men under ytan döljer sig qi-teknik som laddar mobilen helt trådlöst samtidigt som du förvarar den. Perfekt för att förvara mobil, nycklar, plånbok och annat på samma ställe!

Walter Bamboo Qi Dock
Pris
: 449 kronor hos Iphonebutiken.


Mobillåda laddare

Full koll på batteriet

I det här stället från Deltaco kan du ställa upp och ladda upp till fyra enheter på samma gång via usb!

Deltaco USB Laddstation 4x USB
Pris
: 299 kronor hos Iphonebutiken.


Mobillåda bil

Låda för bilen

Behöver du någonstans att lägga mobilen när du kör? Den här koppen stoppas i din mugghållare i bilen och laddar mobilen med hjälp av trådlös qi-teknik.

Kopphållare Snabb Qi Trådlös Billaddare X8
Pris
: 360 kronor hos Mytrendyphone.

Läs också: Snygga qi-laddare till din mobil!


Mobilförvaring

Fack till soffa eller säng

Har du ingenstans att ställa lådan i fråga? Inga problem, den här filtfickan sätts upp på din säng eller soffa och förvarar såväl mobil som surfplatta. Kila bara ner bakstycket mellan madrassen eller kudden så är monteringen biff! Finns i två olika storlekar, beroende på hur mycket prylar du vill få plats med.

Sängficka
Pris
: 220-275 kronor hos Smarta saker.