Settlers of Catan är ett av de mest spelade och älskade brädspelen någonsin, och har de senaste åren kommit i flera digitala versioner för bland annat Ipad. Nu ska det bli augmented reality-spel med ”hela världen som spelplan”.

På sajten Catan World Explorers ger utvecklarna en liten försmak av spelet. Sajten är ganska barskrapad, men det finns flera ledtrådar som pekar på att spelet utvecklas av Niantic.

Det handlar bland annat om länkarna till användarvillkor och integritetspolicy, som går till nianticlabs.com. Tech Crunch har pratat med flera personer på Niantic som bekräftat att företaget är inblandat, men de vill inte säga något mer än att det använder företagets Real World Platform precis som Pokémon Go, Harry Potter Wizards Unite och Ingress.

Plattformen är ett sätt för Niantic att låta andra utvecklare göra en stor del av jobbet med nya ar-spel, samtidigt som de kan använda företagets enorma databas över speciella platser runt om i världen.

Catan World Explorers
Foto: Catan

I Catan World Explorers kommer spelare samla resurser, bygga byar och vägar, och tävla mot andra spelare om vinstpoäng. Platserna som i Pokémon Go är Pokéstops och Gym blir insamlingspunkter för Catans fem resurser (spannmål, lera, boskap, malm och skog) och platser att bygga byar/städer på.

Enligt Tech Crunch ska mer information om spelet avslöjas i början av nästa år.