Jays X-Five: Bäst i test

Sju budgetlurar

Jays X-Five är de enda hörlurarna i vårt test som är både vikbara och plattbara. Då de dessutom är väldigt lätta (150 gram) är de extremt smidiga att ha med när man år ute på vift.

Trots den låga vikten och vikbarheten känns de stadiga och rejäla. De sitter mycket bekvämt på huvudet, är enkla att justera och klämmer inte åt. Det är lätt att glömma att man faktiskt har dem på sig.

Batteritiden är med sina 20 timmar fullt godkänd. Visserligen inte lika bra som Sony WH-CH510 eller Urbanears Plattan 2 Bluetooth med sina dryga 30 timmar, men ändå nästan dubbelt så bra som Urbanistas lurar.

Ljudet är dock det bästa bland de hörlurar vi testat. Basen är stark och tydlig och ljudet är krispigt och klart både för mellanregister och diskant. Även vid hög volym är ljudkvaliteten utmärkt och fri från skrällande eller missljud.

Det enda negativa är att knapparna på hörlurarna är små och otydliga. Det är lätt att man råkar hoppa framåt eller bakåt när man ska ändra volymen.

M3 Bäst i testOmdöme

Jays X-Five är små, lätta och sitter väldigt bekvämt på huvudet. Tack vare att de är både vikbara och plattbara är de lätta att ta med. Ljudet är utmärkt och batteritiden fullt godkänd. Testets klara vinnare.

Specifikationer

Produkt: Jays X-Five
Tillverkare/kontakt: Jays, jaysheadphones.com.
Vikt: 150 gram.
Batteritid: Upp till 20 timmar.
Passningstid: 300 timmar.
Funktioner knappar: På/av, svara/lägg på, volym, skippa låt framåt/bakåt.
Mikrofon: Ja.
Trådlös anslutning: Bluetooth 4.1.
Anslutning via ljudkabel: Ja (kabel medföljer).
Vikbara: Ja.
Plattbara: Ja.
Färger: Svart, vit, blå.
Cirkapris: 800 kronor.
Pris: 798 kronor hos Clas Ohlson.

plus

Bra ljud.
Vikbara och plattbara.
Lätta.
Sitter bekvämt på huvudet.
Bra batteritid.

minus

Små och otydliga knappar.