Jays A-Seven: Tunga

Jays a-seven

Det andra paret hörlurar från Jays, Jays A-Seven, imponerar tyvärr inte alls lika mycket som testvinnaren Jays X-Five. Det är visserligen inget fel på kvaliteten, Jays A-Seven är rejäla och stadiga, men de är samtidigt (relativt) tunga med sina 190 gram (tyngst i vårt test). De sitter okej på huvudet, men är inte lika bekväma som de lättare lurarna i testet. Ett plus dock för knapparna som är tydliga och lätta att komma åt.

Ljudmässigt imponerar Jays A-Seven inte heller, storleken till trots. Ljudet är visserligen helt okej, med en klarhet i både mellanregister och diskant, men basen är förvånande nog lite svag. De klarar dock av höga volymer bra och utan några missljud.

Batteritiden är med sina 25 timmar bra. Även passningstiden imponerar, även om vi inte kommer upp i de utlovade 840 timmarna. Men de 550 timmar vi får är inte fy skam heller, bäst i test.

Jays A-Seven är plattbara men inte vikbara och de går att få i fyra olika färger.

Omdöme

Jays A-Seven är ett par fullt godkända hörlurar som varken utmärker sig särskilt positivt eller negativt. Slutresultatet blir med andra ord en mittenplacering i vårt test.

Specifikationer

Produkt: Jays A-Seven
Tillverkare/kontakt: Jays, jaysheadphones.com.
Vikt: 190 gram.
Batteritid: Upp till 25 timmar.
Passningstid: 550 timmar.
Funktioner knappar: På/av, svara/lägg på, volym, skippa låt framåt/bakåt.
Mikrofon: Ja.
Trådlös anslutning: Bluetooth 4.1.
Anslutning via ljudkabel: Ja (kabel medföljer).
Vikbara: Nej.
Plattbara: Ja.
Färger: Svart, grå, rosa, grön.
Cirkapris: 800 kronor.
Pris: 519 kronor hos Dustinhome.

plus

Plattbara.
Bra batteritid.
Tydliga knappar.

minus

Relativt stora och tunga.
Sitter inte så bekvämt.