Om du brukade sitta och lira tv-spel i soffan tillsammans med kompisar, men inte har tid eller kompisar i närheten längre kan du nu återskapa lite av samma känslan, i samma sorts spel, med Steam Remote Play Together.

Den nya funktionen som har betatestats en tid och nu släpps för alla Steamanvändare går ut på att låta spelare bjuda in vänner att fjärrstyra ett spel om om de satt framför deras dator med en egen handkontroll eller mus och tangentbord inkopplade där.

Till skillnad från andra lösningar för lokalt multiplayer över internet som Hamachi handlar det inte om att bygga ett virtuellt lokalt nätverk över internet, utan om att spela så kallad hotseat-multiplayer över nätverk. Spelen i fråga behöver alltså ha stöd för flera spelare på samma dator för att fungera med Remote Play Together, men behöver inte ha stöd för online- eller nätverksmultiplayer.

Om du äger ett spel som fungerar med Remote Play Together kan du bjuda in upp till tre andra spelare (eller fler i vissa fall) att spela med dig, och de behöver inte själva äga spelet.

Spel som fungerar med funktionen är bland andra Cuphead, Goat Simulator och Rayman Legends. För att fira lanseringen pågår även en Remote Play Together-rea.