Nu är den här: Tesla Cybertruck. På ett event i Los Angeles visade Elon Musk och Teslas designchef Franz von Holzhausen upp den futuristiska pickupen.

Uppdatering (2019-12-10):

Cybertruck ute på vift

I lördags fångades Teslas vd Elon Musk på film och bild när han var ute och körde med företagets ännu osläppta Cybertruck. Bilen med den futuristiska designen sågs av flera åskådare köra runt i Malibu, Los Angeles rapporterar TMZ.

Missa inte: Därför är Teslas Cybertruck mest ett fult pr-trick

Musk ska ha setts svänga in på den exklusiva japanska restaurangen Nobu. Cybertrucken lämnades där på parkeringen en stund till dess att Musk kom ut och visade upp den för skådespelaren Edward Norton.

Musk lämnade senare restaurangen i Cybertrucken och körde då på en trafikkon på vägen ut.

The Verge noterar att trafikkonen som Elon Musk körde på mycket väl kan ha varit en skylt där det står att du enbart får svänga höger vid utfarten från parkeringen, varpå Musk istället körde på den och svängde vänster.

Musk sågs också vid 23-tiden köra på väg 405 i Los Angeles enligt Youtube-användaren Roberto Cruz som också filmade färden. 


Uppdatering (2019-11-28)

Poliskåren i Dubai ska använda Tesla Cybertruck

Dubais polischef Abdullah Khalifa Al Marri meddelar att stadens polis kommer få tillökning i form av en uppsättning Tesla Cybertrucks. De nya elbilarna ska hjälpa till att stärka säkerhetsnärvaron i stadens olika olika turistområden så som Burj Khalifa och Bin Rashid Boulevard rapporterar Arabian Business.

Det är just nu oklart när Cybertrucksen kommer att dyka på Dubais gator.

Sedan tidigare har Dubais poliskår även superbilar som Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Bentley Continental GT, Ferrari, Lamborghini Ventador med mera i sin styrka.


Uppdatering (2019-11-24):

Tesla har redan fått 150 000 förhandsbeställningar på Cybertruck

Teslas nya Cybertruck har onekligen en utmanande formgivning, men det har ändå inte hindrat ett stort intresse för den eldrivna pickupen. På Twitter har nämligen Teslas vd Elon Musk bekräftat att företaget fått in inte mindre än 146 000 förhandsbeställningar på den nya pickupen, skriver Electrek.

De 146 000 kunder som förhandsbeställt har lagt 100 dollar (1 000 kronor i Sverige) var i deposition, totalt närmare 14,6 miljoner dollar. Kunderna lär dock inte få sin bil förrän i slutet av 2021, då pickupen ska börja levereras.

Enligt Musks tweet har 17 procent valt den billigaste modellen med en motor. 42 procent har valt Dual Motor-alternativet, och 41 procent har förhandsbeställt den dyraste modellen med tre motorer.

Som jämförelse kan sägas att Tesla Model 3 hade 232 000 förhandsbeställningar under de första dagarna efter sin lansering år 2016.


Uppdatering (2019-11-23):

Elon Musk bekräftar: Cybertruck kommer i fler färger

Nyligen uppvisade pickupen från Tesla lär komma i fler färger än enbart ofärgad rostfritt stål som nyligen visades upp på Cybertruck-lanseringen. Efter en fråga på Twitter, där användaren Supersaf frågat om bilen kommer att komma i fler färger en den helt ofärgade modellen, svarade Elon Musk kort och gott – ”visst”.

De första exemplaren av Cybertruck ska inte börja levereras förrän 2021 så vilka färger bilen kommer i återstår att se, men matt svart verkar alltså kunna bli verklighet.


Tidigare: 

Cybertruck har en kantig, bred och platt design som påminner om en Hummer men skulle platsa mycket bättre i en Terminator-film. Designen är idel raka linjer: förutom hjulet verkar den inte ha en enda kurva.

Byggd i ett stålhölje med ”pansarglas” ska den tåla rejäla tag. På eventet visade Franz von Holzhausen det genom att drämma till den med en slägga (dörren bucklades knappt) och kasta ett metallklot mot fönstret, som dock sprack och fick Elon Musk att skämta om att fixa det i videon.

Pickupen ska vara i produktion mot slutet av 2021 med priser som börjar på motsvarande 385 000 kronor i USA (räkna med avsevärt mer här).

Cybertruck kommer i tre modeller:

  • Enkel motor och räckvidd på cirka 40 mil. 3,3 tons dragkapacitet.
  • Dubbla motorer och räckvidd på cirka 48 mil. 4,5 tons dragkapacitet.
  • Trippla motorer och räckvidd på cirka 80 mil. 6,3 tons dragkapacitet.

Tesla visade också videor av hur Cybertruck vinner en dragkamp mot Ford F150 och även ett dragrace mot en Porsche 911.

Nedan en video publicerad av The Verge från eventet: